El control d’accés a la Font de Baños es converteix en referència per a les platges fluvials de la Comunitat Valenciana

625

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Montanejos ha realitzat un primer balanç del sistema de control d’accés a la Font de Baños. La mesura, segons les opinions recaptades entre els usuaris, ha estat molt ben acollida per part dels banyistes. Cal recordar que enguany, des d’el mes de juny passat, s’ha posat en marxa un sistema d’accessos a aquest singular entorn fluvial al costat del riu Millars. L’alcalde, Miquel Sandalinas, ha assenyalat que la regulació d’accessos mitjançant entrades ha despertat l’interès d’altres platges fluvials de la Comunitat Valenciana i s’ha convertit en una referència en la gestió sostenible de paratges d’aquestes característiques. Els comerciants i hostalers del municipi també consideren que ha estat una mesura molt positiva per al turisme en el municipi.

Cal recordar que els interessats a accedir a la Font de Baños han de treure una entrada.

Control en temps real mitjançant una app

L’Ajuntament controla, mitjançant una aplicació a temps real les persones que accedeixen. D’aquesta manera en tot moment es té controlat el nombre de persones que es troben en el recinte. Una xifra destacada que ha aportat l’alcalde és que no s’arriba mai al 60% de l’ocupació màxima establerta ja que totes les persones que compren l’entrada en un dia no necessàriament coincideixen a l’entorn de la Font de Baños.

El consistori està treballant per a evitar que els qui no volen respectar aquestes mesures es colin. En aquest sentit s’ha advertit de les sancions que pot suposar accedir de manera irregular o no respectar les normes, amb sancions que poden arribar als 600€ de multa.

La gestió del control d’accessos a la Font de Baños permetrà gestionar de manera més sostenible l’entorn, afavorir el turisme de qualitat i beneficiar al conjunt de l’economia local del municipi.

En tot el tram del riu s’han col·locat les oportunes indicacions sobre les normes a seguir per a prevenir el Covid-19. Així mateix els cartells s’han aprofitat per a donar a conèixer les espècies de fauna autòctona que es poden trobar al Millars.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací