El consultori del Raval començarà a construir-se a final d’any i serà un Centre d’Atenció Continuada

1323

Esperanza Molina/Actualitat Diària

Amparo Marco y Ana Barcelo

El consultori mèdic del Raval Universitari de Castelló començarà a construir-se abans que acabe l’any. Així ho han afirmat aquest matí en l’Ajuntament de la ciutat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i la alcaldessa Amparo Marco en la presentació del projecte del centre funcional. Per a realitzar la presentació i els serveis que oferirà, han comptat amb la col·laboració de Miguel Alcalde.

Barceló ha assenyalat que la Conselleria ja ha aprovat el projecte d’execució aquest mateix mes de juliol, la qual cosa suposa que, després de l’estiu, es podria dur a terme la licitació de les obres.

L’inversió total que preveu la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a complir amb el seu compromís i el del Departament de Salut per a la zona del Raval Universitari de la ciutat de Castelló serà de 2.367.000 euros: “D’aquesta manera, Castelló comptarà amb un centre sanitari que garantirà les necessitats del seu veïnat”, ha afirmat Barceló.

Ana Barcelo y Amparo MArco

La consellera ha recordat que aquest centre sanitari és una de les inversions previstes dins de el Pla de Dignificació de Infraestructures Sanitàries 2016-2019 per a el Departament de Salut de Castelló, que contempla una inversió total de més de 13,5 milions d’euros, enfront dels 5,5 milions invertits en la legislatura anterior entre els anys 2012 i 2015.

El 21% d’aqueixa inversió total es destina a equipament i reformes en Atenció Primària, incloent la construcció d’aquest nou espai sanitari del *Raval, que serà una realitat en la primavera de 2020.

“Els equipaments socials són essencials per a la millora del benestar ciutadà. El centre sanitari Raval Universitari serà un referent en qualitat assistencial i suposarà un avanç en la qualitat de vida del barri. És una demanda veïnal històrica que, després de molts anys de deixadesa, ha atès la Conselleria de Sanitat i que l’actual Govern municipal sempre ha defensat com una infraestructura essencial per al Raval i per a tot Castelló”, ha afirmat per la seua banda l’alcaldessa, Amparo Marco.

Consultorio Raval universitario Castellón

En aquests moments, després de la adjudicació en el mes de gener de la redacció del projecte i l’adreça de les obres, ja es compta amb el projecte definitiu seguint els terminis establits en els plecs. Aquesta fase, que va començar al juliol de 2017 amb en anunci de licitació de la redacció del projecte i la adreça de les obres, ha tingut un pressupost final de 133.962,01 euros, adjudicat a la empresa *FJ Jiménez Arquitectura *SLP.

La superfície construïda del centre serà de 1.743 metres quadrats, en la zona situada al costat de la Escola d’Idiomes. L’edifici albergarà àrees funcionals: Àrea de Recepció, per a admissió i cita prèvia, amb sala d’espera i tres punts d’atenció al públic; Medicina de Família, amb 3 consultes i altres dues d’infermeria, a més d’una consulta polivalent; Àrea de Pediatria, amb dues consultes i altres dues d’infermeria pediàtrica; Àrea d’Extraccions, que inclourà també sala de capellans i d’urgències vitals.

El Àrea de Docència i Administració comptarà amb sala de reunions i biblioteca per a tot el personal del centre (22 persones) i diversos despatxos; el Àrea de Treball Social albergarà el despatx del/la treballadora social i el Àrea Maternal tindrà una consulta per a la matrona i una sala de preparació al part. El centre disposarà a més d’un Àrea de Salut Sexual i Reproductiva amb consulta de medicina i d’infermeria.

Punt d’Atención Continuada

Consultorio Raval universitario

D’aquest PAC dependria no solament la zona del *Raval (5.122 pacients), sinó que per proximitat geogràfica seria també de referència per a la població adscrita actualment a la zona bàsica de salut Pintor Sorolla (19.330 pacients), amb el que abastaria una població total de prop de 25.000 persones.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací