El Consell i la Trinidad Alfonso animen els centres educatius a participar en el Dia de l’Esport

508

Actualitat Diària

La Fundació Trinidad Alfonso i la Generalitat  Valenciana, a través d’Esport de la Generalitat, treballen ja en la  setena edició del Dia de l’Esport. Ambdues entitats han tornat a unir  les seues forces perquè els xiquets, xiquetes i joves valencians  participen al màxim d’aquesta jornada tan especial en la que, cada  any, participen més de 600 centres educatius.

El termini perquè els centres educatius es puguen sumar a aquesta  acció, que se celebrarà el 6 d’abril de 2022, es troba obert fins al  pròxim 31 de gener. L’objectiu és que en aquesta jornada, que  coincideix amb el Dia Internacional de l’Activitat Física i l’Esport,  milers de xiquets i xiquetes amb edats compreses entre els 6 i els 18  anys desenvolupen un extra d’activitat esportiva, al marge de les  seues classes habituals d’Educació Física, i convertisquen els seus  centres educatius en una festa de l’esport i la convivència.

El Dia de l’Esport celebrà la seua primera edició en 2016 amb la  participació d’un poc més d’un centenar de centres educatius de la  Comunitat Valenciana. Cada any ha anat creixent gradualment fins als  762 centres que es van inscriure l’any passat. L’objectiu de 2022 és  superar aquesta xifra i que aquest dia siga un referent en el  calendari de la Comunitat de l’Esport.

Igual que l’any passat, per a aquesta edició de 2022 i només per  participar, els centres educatius podran triar un paquet de material  esportiu o una aportació econòmica que realitzarà la Fundació Trinidad  Alfonso i que anirà destinada a un projecte solidari d’una entitat  relacionada amb l’àmbit educatiu i de l’esport.

De manera paral·lela al vessant solidari d’aquesta edició, es posarà  novament en marxa un concurs entre els centres educatius participants.  Alhora que s’impliquen en aquest Dia de l’Esport, cada un dels centres  que vulga participar en el concurs ha d’elaborar un vídeo que enguany  ha de girar entorn de ‘l’esport adaptat’, una temàtica de màxima  actualitat a causa dels èxits dels esportistes valencians en els  passats Jocs Paralímpics de Tòquio.

De totes les gravacions rebudes, les sis millors rebran un xec regal  per a equipament esportiu.

A més, enguany es promourà que els municipis organitzen activitats  conjuntes entre els centres de la seua localitat. Com a incentiu, es  premiarà amb un xec regal per a la compra de material d’ús comú per al  municipi (porteries, canastres, etc.), les tres localitats que millor  plasmen l’activitat.

“Volem continuar demostrant que som la Comunitat de l’Esport i que,  precisament en un dia com el Dia Mundial de l’Activitat Física, a la  Comunitat ens bolquem fent esport i practiquem una vida sana. Enguany  volem ser més ambiciosos i animar tots els municipis de la Comunitat a  fer esport i organitzar de manera conjunta entre els seus centres les  activitats d’aquest dia”, ha explicat Juan Miguel Gómez, director de  la Fundació Trinidad Alfonso. Quant a la temàtica relativa a l’esport  adaptat, Gómez va recordar que els grans èxits dels passats Jocs de  Tòquio “van arribar de la mà de l’esport paralímpic amb sis  medallistes valencians. La integració i l’esperit de superació de  l’esport adaptat creiem que són valors que han de conéixer i estar  presents en els nostres centres educatius”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací