El Consell compensa el personal sanitari pel seu esforç enfront de la pandèmia

416

Actualitat Diària

El Consell ha aprovat el decret pel qual s’estableix una compensació econòmica per l’esforç realitzat per part del personal del Sistema Valencià de Salut i del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials durant l’estat d’alarma declarat entre el 14 de març i el 21 de juny de 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Al voltant de 1.500 professionals dels centres públics del sector de persones majors i de diversitat funcional i salut mental, dependents de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives; i més del 60% del personal del sistema valencià de salut es beneficiaran d’aquesta “paga” per a compensar econòmicament l’esforç realitzat durant aquests mesos.

El decret aprovat pel Consell estableix una compensació econòmica per un import total de 43.700.100 euros per al reconeixement del personal públic sanitari, no sanitari i sociosanitari que de manera directa, efectiva i presencial ha realitzat labores de gestió i cura de les persones afectades per la pandèmia durant els mesos de l’estat d’alarma.

La quantia que percebrà cada persona beneficiària serà proporcional al temps efectiu de treball durant aquest temps i en funció de cada categoria professional i/o d’exposició al risc. També es computarà el temps transcorregut en situació d’incapacitat temporal a causa de la Covid-19, bé per resultat positiu o en aïllament per contacte.

El Consell concedeix prop d’11 milions d’euros al sector residencial

El Consell ha aprovat la concessió de 10,9 milions deM euros en subvencions a centres residencials dels sectors d’atenció a persones majors, persones amb diversitat funcional o amb trastorns de salut mental i a recursos dirigits a persones en situació de vulnerabilitat o exclusió social, per a fer front a les necessitats extraordinàries ocasionades a conseqüència de la Covid-19.

Es tracta d’un reconeixement a aquells sectors que han sofert més cruament la força de la pandèmia i que estan en primera línia en la lluita contra el coronavirus, i amb els quals s’està treballant de manera conjunta des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Del total de les ajudes, que ascendeixen a 10.905.134 euros, el 50 per cent es destinarà a gratificar i compensar l’esforç dels treballadors i treballadores dels citats recursos, així com per a contractació de personal i manteniment dels centres.

El decret aprovat pel Consell estableix també aquelles actuacions subvencionables, com les destinades a l’atenció i cura de les persones residents i les implantades com a prevenció del contagi de la Covid-19 i de protecció de la salut.

Així mateix, se subvenciona l’adquisició de material, com a televisors o tauletes, destinat a l’alleujament i suport a les persones residents per a pal·liar i suportar l’aïllament, mantenir la seva autonomia funcional i l’estimulació cognitiva i mental, així com facilitar la seva comunicació i contacte amb persones familiars, tutores o afins.

En concret, el decret aprovat avui pel Consell contempla la concessió directa de 9.561.996,18 euros per al sector residencial d’atenció a persones majors, 1.022.348,25 euros per als centres d’atenció a persones amb diversitat funcional i salut mental, i 320.789,86 euros per a recursos destinats a persones en situació de vulnerabilitat o exclusió social.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací