Puig destaca la voluntat del Consell d’aportar “visió valenciana europeista” en la recuperació econòmica

493

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la voluntat del Consell d’aportar la “visió valenciana”, clarament europeista, per a participar activament en el si de la UE en el procés de recuperació econòmica.

El president ha emmarcat en aquest objectiu les reunions que ha mantingut, aquest dijous, amb el secretari d’Estat per a la UE, Juan González-Barba, i el dimecres amb el secretari d’Estat de l’Espanya Global, Manuel Muñiz Vila.

El responsable del Consell, que considera “fonamental” l’impuls polític d’Europa en l’actual escenari de crisi provocat per la pandèmia, ha traslladat a tots dos representants del Govern central la disposició de la Comunitat Valenciana a participar en els pròxims mesos en els grans debats que es produiran en el si de la UE.

S’ha referit en aquest sentit a importants qüestions que formen part de l’agenda política de la UE com les relacionades “amb la construcció europea, el Brexit o la finalització del procés perquè les ajudes arribin ja a la Comunitat Valenciana, igual que a la resta de països i regions europees”.

“Europa és fonamental per al futur de la Comunitat Valenciana”, ha agregat el president després de la trobada celebrada aquest dijous amb González-Barba. A més, s’ha referit també a les oportunitats de finançament que ofereix la iniciativa Next Generation EU i a la necessitat de saber-les gestionar adequadament.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací