El Consell col·labora en el desenvolupament del programa ‘Morella, capital de la Muntanya’

1431

Actualitat Diària

El Consell ha aprovat un conveni amb l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya (esMONTAÑAS), a través del qual, la Generalitat concedirà una subvenció de 30.000 euros per al desenvolupament de la programació anual en la localitat de Morella, amb motiu del nomenament de Morella com a capital de la muntanya espanyola durant 2019.

En concret, al llarg de l’any 2019, es desenvoluparan quatre jornades de treball que versaran sobre patrimoni cultural, emocions i paisatge de muntanya com a elements de desenvolupament i articulació territorial, així com les arts creatives, cinema i literatura com a aliats indispensables per a crear un relat social positiu sobre el territori de muntanya.

Així mateix, unes altres de les temàtiques que es tractaran seran l’esport de muntanya com a element de promoció, agregació i desenvolupament sostenible en els territoris de muntanya, així com l’energia verda com a oportunitat de desenvolupament econòmic i gestió de la superfície forestal en els territoris de muntanya.

Aquestes accions es desenvolupessin fonamentalment a través del programa ‘Morella, capital de la Muntanya Espanyola’, projecte que té com a fi focalitzar i sustentar els debats imprescindibles de la nostra societat, davant els reptes del segle XXI, des de la perspectiva dels municipis rurals.

L’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya (esMONTAÑAS) és una entitat sense ànim de lucre que té com a objecte la representació, foment i defensa dels interessos col·lectius dels municipis integrats en l’àmbit de l’Associació.

En particular, té com a finalitat reivindicar les seves necessitats i promoure les millores legislatives i les accions que contribueixin a millorar la vida dels seus habitants, frenar la despoblació d’aquests territoris i generar desenvolupament econòmic i social en aquests municipis.

Aquesta associació pretén ser un instrument que canalitzi la defensa d’aquestes zones per a evitar la seva constant despoblació i que reivindiqui el paper de la muntanya del nostre país com un territori viu, amb un alt potencial de desenvolupament, que necessita de la complicitat de les administracions i del conjunt de la societat per a millorar la qualitat de vida de les persones que viuen i treballen en aquests territoris.

El treball que l’associació esMONTAÑAS ve desenvolupant, afavorint la millora del nivell de gestió dels ens locals, comporta un elevat esforç financer que la Generalitat, a través de la Direcció General d’Administració Local, pretén pal·liar mitjançant la consignació pressupostària habilitada a aquest efecte en la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2019.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací