La Comunitat Valenciana, la setena autonomia amb més pobresa infantil d’Espanya

801

Actualitat Diària

Tots els països tenen marcada en la seva agenda per a 2030 el que s’han dit els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS). El primer d’ells és l’eradicació de la pobresa. A Espanya les dades revelen que encara hi ha molt de tros per recórrer per a aconseguir aquest objectiu.

Així es desprèn de les dades que la consultora espanyola AIS Group, especialista en la generació d’indicadors, ha publicat sobre el risc de pobresa infantil, provinents dels seus indicadors Habits BigData. D’acord a aquesta informació, la regió amb la situació més preocupant és Extremadura on el 51% dels nens i nenes estan en situació de risc de pobresa. De fet, la taxa de Càceres és la més alta de tota Espanya fregant el 54%.

Una situació molt diferent és la que s’observa en el nord peninsular. A les províncies septentrionals és on la taxa de població infantil en risc de pobresa és més reduïda, encapçalades per Navarra, on supera lleugerament l’11%.

Immediatament darrere estan Bizkaia (12,3%), Guipúscoa (12,9%) i La Rioja (13,2%). Les següents ja presenten una taxa més elevada que el 17%. És el cas de Saragossa (17,5%), Lleida (17,9%) i Astúries (18,1%). Més pròximes al 20% estan ja Barcelona (19,3%), Llaurava (19,3%) i Terol (19,6%).

La Comunitat Valenciana amb una taxa de pobresa infantil del 33,9% se situa com la setena comunitat amb l’índex més alt de pobresa, sent Alacant la província amb la ràtio més alta amb un 35,9%, seguida de València amb un 32,8% i Castelló amb un 32,3%.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací