El Consell avalarà a les empreses ucraïneses que s’instal·lin en la Comunitat

617

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que l’Institut Valencià de Finances (IVF) facilitarà avals perquè les plantilles de les empreses ucraïneses que vulguin instal·lar-se en la Comunitat Valenciana puguin accedir a un habitatge en règim de lloguer. Així ho ha destacat durant el recorregut que ha realitzat en Districte Digital per les instal·lacions de l’empresa Partida.io, fundada a la ciutat ucraïnesa de Khàrkiv i proveïdora de ‘programari’ especialitzat per a indústria de tecnologia financera, els responsables de la qual han traslladat les dificultats que estan trobant els seus treballadors per a signar contractes d’arrendament.

El president ha acompanyat a més al president del Govern, Pedro Sánchez, i al ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivà, en la visita al Centre de Recepció, Acolliment i Derivació (Creade) per a persones refugiades ucraïneses, situat també a la Ciutat de la Llum d’Alacant.

Puig ha destacat allí la coordinació institucional per a fer de la Comunitat Valenciana un lloc d’acolliment per a les persones refugiades de la guerra a Ucraïna i ha subratllat que aquest exercici de solidaritat humanitza a tota la societat i contribueix a enfortir la democràcia i els grans valors que uneixen a la ciutadania europea.

Ximo Puig ha agraït la presència del màxim responsable de l’Executiu central en un centre que, com ha dit, cerca “retornar la confiança en l’ésser humà” a les persones que s’han vist obligades a marxar-se de la seva terra, i ha subratllat també el “treball enorme de cooperació” realitzat pel Ministeri d’Inclusió.

El president de la Generalitat ha ressaltat a més la labor de la Policia Nacional i de Creu Roja, així com de la resta d’institucions que participen en en el dispositiu. “Avui és un dia per a l’esperança i per a dir-los a les persones que són aquí que els intentem tractar de la millor manera possible”, ha assenyalat.

“Sabem entendre a aquells que sofreixen”

Ximo Puig ha recordat en la seva intervenció que, per aquestes mateixes dates, però en 1939, va partir del port d’Alacant el vaixell carboner britànic ‘Stanbrook’, carregat amb persones exiliades “que van haver d’anar-se del seu país perquè els tiraven els qui van provocar un cop d’estat i una guerra”. “Nosaltres hem sofert, i avui és un dia per a demostrar que sabem entendre a aquells que sofreixen”, ha assenyalat.

Així mateix, ha destacat el “esforç enorme” del president del Govern “en favor d’aquesta capacitat d’unió d’Europa que faci possible el gran objectiu d’acabar amb la guerra” a Ucraïna.

El Creade de Ciutat de la Llum compta amb capacitat per a 495 places en una superfície que abasta 7.600 metres quadrats, i en la qual s’ha tractat d’humanitzar els espais, creant zones especials per a jocs infantils.

A més, la Generalitat ha desplegat actuacions en diferents àmbits per a atendre la població ucraïnesa. En aquest sentit, la Comunitat Valenciana és la que més alumnat procedent d’Ucraïna ha escolaritzat, amb eel 40% del total. Es tracta de 2.151 nens i nenes, dels quals 1.140 estan a Alacant; 806, a València, i 205, a Castelló.

D’altra banda, quant a l’atenció sanitària, s’han atorgat 13.805 targetes SIP (9.993 a Alacant, 4.750 a València i 1.062 a Castelló).

Igualment, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha habilitat com a centres d’emergència els albergs de la xarxa de l’Institut Valencià de la Joventut (902 places distribuïdes per tota la Comunitat Valenciana). Així mateix, a l’hospital de campanya de l’Hospital General d’Alacant s’han disposat 200 llits.

D’altra banda, la zona de jocs infantils del Creade ha comptat amb l’ajuda desinteressada de l’empresa Ikea, de l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguines i de l’Associació de Planteristes d’Elx.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací