El Consell autoritza que la Guàrdia Civil custodiï els jutjats valencians

457

Actualitat Diària

El Ple del Consell ha autoritzat la signatura d’un conveni amb el Ministeri de l’Interior perquè la Guàrdia Civil custodiï els jutjats valencians. Aquest acord contempla el pagament de 3,4 milions d’euros a l’institut armat per haver-se fet càrrec de la vigilància i protecció dels 60 edificis judicials de la Comunitat Valenciana.

Aquest abonament correspon a l’anualitat de 2020 i s’inclou en el conveni d’encàrrec de gestió en matèria de seguretat que ve a renovar el que la Generalitat va signar amb el Ministeri de l’Interior en 2014 i que s’ha anat prorrogant des de llavors.

Aquest nou conveni tindrà una vigència de quatre anys i l’aportació de la Generalitat per a cada anualitat es calcularà a la vista de les necessitats de vigilància i protecció plantejades per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per al parc immobiliari judicial.

L’objecte d’aquest conveni d’encàrrec de gestió és fixar un nou marc de col·laboració entre el Ministeri de l’Interior i la Generalitat per a aprofitar l’experiència dels efectius de la Benemèrita en aquesta mena de tasques. Per a això, la Direcció General de la Guàrdia Civil destinarà per a aquesta tasca destacaments integrats per oficials, sotsoficials, caps i guàrdies en situació de reserva.

Per part seva, l’aportació dinerària de la Generalitat servirà per a cobrir la diferència de salaris entre les situacions d’actiu i reserva dels membres de l’institut armat que es destinin als destacaments de vigilància dels edificis judicials, així com per a abonar els complements de productivitat que estableix la normativa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací