El congrès internacional de recerca FP tindrà lloc a la UV amb la col.laboració de Bankia

947

Actualitat Diària

El tercer congrés internacional de recerca en Formació Professional arrencarà aquest dijous en la Universitat de València sota el títol “Creuant barreres en la Formació Professional i l’ocupació: Preocupacions pedagògiques i demandes del mercat”.

Durant dos dies, més d’un centenar de participants discutiran sobre el paper de la Formació Professional per a fer front a la precarització de l’ocupació en el mercat laboral.
Un centenar d’investigadors de tot el món presentaran 65 contribucions sobre diferents àrees d’FP. En elles donaran una especial atenció al desenvolupament de la FP en països mediterranis i en el sud d’Europa i es dividiran entre els diferents sistemes d’FP, el rol institucional, i el paper desenvolupat per la resta d’actors del sistema.
Durant els dos dies, a més s’impartiran 2 ponències sobre “La institucionalització acadèmica de la FP com a ciència en l’àrea germà parlant” i “Competències del professor en relació a l’aprenentatge basat en la simulació”.

La Fundació Bankia per la Formació Dual dóna suport a la celebració del congrés com a part de la seva activitat destinada al foment i prestigi de la FP i la seva modalitat dual. A més, l’entitat forma part de la xarxa d’investigadors europeus a través del seu responsable del Centre de Coneixement i Innovació Dualiza, Mónica Moso, que moderarà una de les taules de debat sobre FP dual. Mosotambé participarà com a ponent en una altra sessió centrada en els diferents actors de la Formació Professional.

El congrés comptarà també amb presència de la Comissió Europea, que estarà representada pel director general d’Ocupació, Mantes Sekmokas, i per Gillian Ford, ponent general de l’opinió elaborada pel Comitè de les Regions sobre “Construir una Europa més forta: el paper de la joventut, l’educació i les polítiques culturals”.

El congrés internacional en FP és un esdeveniment que se celebra cada dos anys. Les dues primeres edicions van ser acollides per universitats alemanyes i la següent serà en una universitat suïssa. Aquesta és la primera edició que té lloc fora d’Alemanya.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací