Caixabank retalla el seu benefici un 24,3% en el primer trimestre de 2019

973

Actualitat Diària

Caixabank va sofrir en el primer trimestre de l’any una retallada del seu benefici net del 24,3% en aconseguir un resultat de 533 milions d’euros. El grup bancari que dirigeix Gonzalo Gortázarexplica aquesta caiguda per una reducció dels resultats extraordinaris respecte a 2018, vinculats especialment a la venda de Repsol després del seu anunci de venda. La retallada també s’explica per ajustos comptables en BFA i per la revaloració de la participació de BPI l’any passat.

El marge d’interessos de l’entitat va créixer un 2,9%, fins als 1.237 milions d’euros. Les comissions netes, en canvi, es van contreure un 2,2%. En conjunt, el negoci bancari de CaixaBank va guanyar un 0,9% respecte als primers tres mesos de 2018, segons el fet rellevant remès aquest dimarts a la CNMV. Així, el negoci bancari va aportar 415 milions als resultats del grup, mentre que les participacions van oferir 60 milions i la filial portuguesa BPI altres 58 milions.

El banc reconeix que les despeses d’administració i d’amortització han crescut un 4,7% a causa de l’augment del pla de transformació de la xarxa. Aquests canvis són, entre altres, els que estan darrere d’un pla per a reduir la plantilla en 2.157 persones, que està actualment en negociació amb els sindicats.

Durant el primer trimestre de l’any, els recursos gestionats de clients van créixer un 3,1%, aconseguint els 369.463 milions d’euros. CaixaBank assegura que s’han recuperat els mercats en els primers mesos de l’exercici. El crèdit brut es va situar, en canvi, en els 226.432 milions, un 0,8% més

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací