El confinament va fer disparar les adopcions de gossos registrades pel Rivia un 37,6%

461

Actualitat Diària

Els canvis en la titularitat dels gossos (d’una protectora a un particular adoptant) així com les noves altes (compres o canvis de titularitat entre particulars) comptabilitzades en el Registre Informàtic Valencià d’Identificació Animal (RIVIA) solen sofrir pocs vaivens d’un any per a un altre. La irrupció de la Covid-19 va alterar aquesta dinàmica en la Comunitat Valenciana.

Com s’aprecia en els gràfics, amb dades mensuals comparades entre 2019 i 2020, el començament de la desescalada el 18 de maig de 2020 (data de l’inici de la Fase 1) després de més de dos mesos de dur confinament domiciliari va suposar un punt d’inflexió i molts valencians degueren començar a pensar en la possibilitat d’introduir en les seves llars a un gos.

Efectivament, després d’aquella llarga quarantena, el mes de maig es va trencar ja l’estabilitat mostrada des de començaments d’any respecte al mateix període de 2019 i durant els dos mesos següents les xifres es van disparar: les adopcions d’animals de protectores van créixer un 94% al juny i un 49% al juliol i les compres o canvis de propietaris de gossos igualment es van incrementar un 27,1 i un 17%, respectivament, respecte a 2019. Al desembre, a més i segurament a causa del període de compres nadalenc, l’increment d’adquisicions de gossos (respecte a aquest mes de 2019) va aconseguir el 31,7%.

L’interès per incorporar a un gos a la família, a causa probablement de l’efecte psicològic del confinament i de les restriccions posteriors, es va concentrar doncs durant els mesos d’estiu i va anar llanguint fins a octubre, mes en què el RIVIA ja va registrar xifres inferiors o semblants a les de l’any anterior tant en adopcions com en adqui-siciones de gossos. Va tornar a repuntar, de forma menys rellevant quant a les adopcions, al novembre i desembre.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací