El carrers d’Almassora es vestiran d’arc de Sant Martí com a reivindicació de l’orgull LGTBI

El consistori instal·larà bancs amb els colors de la bandera que pintaran els joves de la Casa de Joventut

1073

ActualitatDiària

L’Ajuntament d’Almassora celebrarà amb una variada programació de l’actes el  Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, que en aquesta edició se centrarà en la visibilització de les persones transexuals i transgènere. Perquè el missatge d’acceptació “es mantinga en el temps i siga visible durant els 365 dies de l’any”, el consistori instal·larà bancs amb els colors de la bandera de l’arc de Sant Martí, com ha destacat l’edil d’Igualtat, Susanna Nicolau.

Així doncs, els i les joves que participen en la Casa de Joventut d’Almassora pintaran aquests seients durant la vesprada del 15 de juny, jornada triada per a reivindicar la igualtat LGTBI en la localitat. A partir de les 18.30 hores, els xics i les xiques convidaran a xicotets i majors a participar en la transformació d’aquest mobiliari urbà que, posteriorment, serà instal·lat de manera permanent en la plaça Víctimes del Terrorisme.

Aqueixa mateixa vesprada, les famílies podran participar en activitats infantils a fi que els xicotets “comencen a acceptar que totes i tots som iguals i mereixem el mateix respecte, més enllà del sexe o el gènere amb el qual triem viure”, ha destacat la regidora d’Educació, María José Tormo durant la presentació d’aquesta programació d’actes.

El vessant més festiu arribarà de la mà de la Escola de Música Mestre Agut Manrique, l’alumnat de batucada de la qual animarà el públic de la plaça Pere Cornell amb una exhibició de ritmes de salsa a partir de les 20.30. “La música és una de les arts que més uneix a la gent i, en concret, des de l’escola de música sempre fomentem la integració com a centre educatiu que som”, ha destacat la directora de l’espai, Verónica Ruiz.

A la nit, els èxits dels 80, els 90 i els 2000 envairan la plaça Espanya amb la música Los Replicantes a partir de les 22.30 hores, mentre que el DJ local Sick Boy serà l’encarregat de posar el toc electrònic a la nit. “Aquests actes festius ens serveixen també per a recordar que les persones transgènere han sigut les que més han patit la discriminació i la marginació, una situació que estem segurs que les lleis aprovades recentment pel Consell ajudaran a corregir progressivament”, ha incidit l’edil delegat de Joventut, Xavier Trenco.

Cal destacar que la programació elaborada per les delegacions d’Igualtat, Joventut i Educació per al pròxim 15 de juny es complementarà amb la projecció de la pel·lícula ‘Un amor d’estiu’ dijous 14 en la Casa de la Cultura i amb una exposició de pintura i escultura que podrà visitar-se en el Mercat Central fins a dissabte 16. Al costat de la mostra, el departament que dirigeix Nicolau exposarà també les fotografies guanyadores del I Concurs de Fotografia per la Igualtat.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací