El 65% de les sales de vistes dels jutjats alacantins han estat digitalitzades

440

Actualitat Diària

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat aquest divendres que 84 de les 129 sales de vistes dels 20 edificis judicials d’Alacant han estat digitalitzades conforme als paràmetres del programa AUREA de modernització de l’Administració de Justícia. Aquest projecte contempla una inversió de poc més de 10 milions d’euros per a tota la Comunitat Valenciana.

Bravo s’ha reunit amb els màxims responsables dels òrgans judicials de la província d’Alacant per a avaluar el desenvolupament de les inversions que, segons ha explicat, “van per molt bon camí”. En aquest sentit, la consellera ha recordat que els pressupostos del seu departament per als 13 partits judicials alacantins d’aquest 2021 ascendeixen a 24,5 milions d’euros.

“Entre els projectes més avançats ?ha dit la consellera? destaca el programa AUREA que implica la instal·lació de sistemes que permeten que en cada sala de vistes es poden celebrar judicis telemàtics, així com la seva retransmissió i enregistrament amb àudio i vídeo d’alta qualitat.

També estan preparades per a exhibir documents digitalment i compta amb un sistema d’emmagatzematge d’arxius i identificació personal de seguretat per a mantenir totes les garanties processals.

Per a poder utilitzar aquest sistema s’ha format a 900 professionals entre funcionaris, jutges i lletrats de l’Administració de Justícia de la província d’Alacant. A més, la consellera ha explicat que ara mateix s’està treballant en les 34 sales del partit judicial d’Alacant, les 36 d’Elx, les 9 de Torrevella i les 5 de Benidorm.

El desplegament de AUREA seguirà al febrer a Dénia i Elda per a continuar a Alcoi, Ibi, Novelda i Oriola al març i concloure en els jutjats de Sant Vicent del Raspeig, La Vila Joiosa i Villena a l’abril.

“Cada sala digitalitzada implica un pas més cap a l’Administració de Justícia moderna i eficient que és la que mereixen els professionals, els operadors jurídics i, en suma, la ciutadania alacantina”, ha dit la consellera.

Altres projectes

En la reunió també s’ha analitzat la marxa de la tramitació del gran projecte de la Ciutat de la Justícia d’Alacant que, “malgrat la pandèmia, ha avançat considerablement ?ha dit la consellera?, tant que pretenem licitar el projecte el mes vinent de juliol perquè les obres comencin a l’abril de 2022”.

El passat 17 de novembre es va obrir el termini de consultes i informació pública del Pla de Reforma Interior que conclou aquest pròxim dilluns de manera que està previst que la versió definitiva del Pla estigui a la fi de febrer amb el que entre març i maig es podrà redactar el projecte d’execució.

La consellera també ha destacat que des del passat 16 de desembre estan en marxa les obres del Palau de Justícia de la Vila Joiosa la finalització de la qual està prevista per a octubre d’aquest 2021 després d’una inversió de 2,6 milions d’euros. Aquesta nova seu judicial està situada en l’antic centre de Salut de la localitat.

Finalment, Gabriela Bravo també ha anunciat que es preveu que l’Oficina de Denúncies Especialitzada en Violència de Gènere estigui en funcionament al llarg del segon semestre d’aquest any 2021 ja que es licitarà el projecte la setmana vinent perquè se situï en la primera planta del Palau de Benalúa de la capital alacantina.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací