Educació proposa a Alacant un acord per a reformar un de cada tres centres educatius

414

Actualitat Diària

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha proposat a la regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Alacant, Julia Llopis, un acord per a reformar un de cada tres centres educatius de la ciutat. L’oferiment s’ha fet en el marc de la reunió que han mantingut aquest matí Garcia i Llopis a la Direcció Territorial de la Conselleria a Alacant i en la qual també ha participat el director territorial, David Vento.

El departament té planificada una inversió de 31,4 milions d’euros a la ciutat d’Alacant en la construcció de quatre centres educatius, a més de la reforma, millora i ampliació de 15 més. La gestió de 6 d’aquestes actuacions estan delegades en l’Ajuntament a través del pla Edificant amb una inversió per part de la Conselleria de 13,6 milions i els fons econòmics estan reservats a aquest efecte.

En la reunió s’ha abordat la situació de les 5 actuacions del pla Edificant que l’Ajuntament té pendents d’executar i s’ha donat resposta als dubtes plantejats pels tècnics municipals a l’hora de començar a licitar la redacció dels projectes: “Estem ací per a fer costat al consistori i acompanyar-lo en la posada en marxa de les actuacions, atés que la nostra voluntat és que execute com més prompte millor, ja que els diners hi són”, ha subratllat el director general de la Conselleria.

Seguint amb aquest objectiu, Garcia ha detallat a la regidora la situació dels 88 centres educatius públics que hi ha a Alacant. La ciutat disposa en l’actualitat de dues escoles infantils (EI), dos centres d’Educació Especial (CEE), 51 col·legis d’Educació Infantil i Primària (CEIP), 20 instituts d’Educació Secundària (IES), cinc centres de Formació Permanent d’Adults (CFPA), sis conservatoris, una Escola Oficial d’Idiomes (EOI) i una Escola d’Art Superior i de Disseny (EASD).

Garcia explica que des de la Conselleria d’Educació, a través de la Direcció General d’Infraestructures Educatives i en coordinació amb la Direcció Territorial d’Alacant: “s’ha planificat tota mena d’actuacions en les infraestructures del municipi amb l’objectiu de garantir un funcionament i una atenció adequats de les necessitats de tota la comunitat educativa”.

Per aquest motiu, la Conselleria proposa a l’Ajuntament, que té les competències de manteniment dels col·legis públics d’Infantil, Primària i Educació Especial, un acord per a escometre obres de millora, ampliació i rehabilitació en 28 centres educatius més, a part dels ja planificats. A més, tota la inversió econòmica és a càrrec de la Generalitat.

La proposta inclou obres en 19 escoles que gestionaria l’Ajuntament a través del pla Edificant, mentre que les altres 9 actuacions les executaria directament la Conselleria, ja que es tracta de centres de Secundària i Ensenyaments de Règim Especial.

Situació del pla Edificant i altres projectes

Pel que fa a les cinc obres ja delegades en l’Ajuntament, amb una inversió de 13,6 milions d’euros per part de la Conselleria, el director general d’Infraestructures Educatives ha insistit al consistori que en els pressupostos de 2021 s’han assignat els fons necessaris perquè es puga licitar la redacció de tots els projectes de construcció enguany.

Cal recordar que es tracta de la construcció de dos centres educatius, el CEE El Somni i el CEIP La Cañada del Fenollar, amb una inversió per part de la Conselleria de 5,8 i 4,7 milions d’euros respectivament; a més de l’ampliació del CEIP Juan Bautista Llorca, on es construirà un gimnàs i un menjador, amb una inversió d’1,6 milions d’euros.

Les altres dues actuacions, amb una inversió d’un milió i vora 430.000 euros respectivament, són la rehabilitació integral del CEE Santo Ángel i l’ampliació del CEIP La Florida. L’actuació que ja ha finalitzat és la construcció d’una escala d’emergències al CEIP Emilio Varela, amb una inversió de la Conselleria de 44.000 euros.

A banda del pla Edificant, Educació de la Generalitat té previst executar aquest estiu la retirada del fibrociment de 7 centres educatius de la ciutat, amb una inversió de prop de 3 milions d’euros; i entre enguany i 2022, realitzar obres de millora en sis centres educatius més que suposen una inversió d’1,8 milions.

A més, la Conselleria ho té tot preparat per a iniciar la licitació del projecte de construcció del nou CEIP L’Almadrava, amb una inversió de 7 milions d’euros, quan l’Ajuntament cedisca els terrenys que va prometre ara fa un any; i està actualitzant el projecte d’execució del nou conservatori d’Alacant, que suposa una inversió de 5 milions d’euros i es construirà en una parcel·la que l’Ajuntament ha d’urbanitzar.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací