Educació finalitza les obres per acollir a l’alumnat de Primària del CEIP Ciutat de Cremona

459

Actualitat Diària

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat el nou CEIP Ciutat Cremona d’Alaquàs, que s’ha construït amb una inversió de 5,6 milions d’euros per part de la Conselleria. Marzà ha estat acompanyat pel director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia; l’alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, i membres de la comunitat educativa del centre. 

El conseller Vicent Marzà ha volgut destacar que “l’alumnat d’Infantil està en les seues noves aules des de l’inici de curs i ara ja hem acabat les obres del bloc de Primària perquè es puga traslladar la resta de xiquets i xiquetes”, i ha mostrat també el seu “agraïment immens a la comunitat educativa del Cremona per la seua lluita per tindre infraestructures educatives dignes i pel projecte educatiu exemplar i innovador d’aquesta escola pública”.

 El CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs era un dels 26 centres educatius íntegrament en barracons estructurals que va heretar el Govern del Botànic. Actualment 17 d’aquests centres ja estan construïts i les comunitats educatives disposen d’infraestructures escolars dignes; 8 s’estan construint actualment, i 1 s’està tramitant per a construir-lo mitjançant Edificant.

Segons el conseller Vicent Marzà, “els centres educatius que ens vam trobar íntegrament en barracons estructurals tenen una característica comuna: s’havia traslladat feia anys tot l’alumnat a aules prefabricades sense que hi haguera ni plànols, ni cap licitació de l’obra. La gran diferència entre els barracons estructurals del passat i els d’ara és que en l’actualitat estar en aules provisionals significa que s’està construint un centre educatiu. Els mòduls prefabricats tornen a tindre la funció que mai havien d’haver perdut: acollir l’alumnat i el professorat durant els mesos que dura la construcció d’un centre”

 Característiques del nou CEIP Ciutat de Cremona

 El nou CEIP Ciutat de Cremona és un centre de tres línies amb 9 unitats d’Infantil i 18 de Primària, gimnàs i un menjador amb cuina pròpia per a 300 comensals en dos torns que garanteix les necessitats futures d’escolarització d’Alaquàs.

 Durant les pròximes setmanes es remataran les instal·lacions que acullen el gimàs, un espai que ja estava previst que no s’utilitzaria aquest curs pel context de padèmia.

 Totes les aules i la resta d’espais docents i administratius, així com els corredors donen a l’exterior, amb la qual cosa es garanteix la ventilació encreuada en tot moment. A més, el centre està equipat amb un sistema de ventilació mitjançant unitats de tractament d’aire (UTA), específicament dissenyades per a garantir la renovació correcta i la qualitat òptima de l’aire de les aules.

 La nova escola està adaptada a les necessitats de sostenibilitat del segle XXI, ja que està equipada amb una caldera de calefacció d’alta eficiència energètica i enllumenat de tipus led amb sensors que en regulen la intensitat segons la il·luminació que entre de l’exterior.

El nou CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs s’alça sobre una parcel·la de 9.768 m² i la superfície construïda és de 5.551 m². La superfície dels espais lliures a disposició de l’alumnat és de 5.849 m², en la qual s’inclouen zones de joc diferenciades per Infantil i Primària, patis interiors i jardins, dues pistes poliesportives, un hort escolar i els porxes. 

El bloc de Primària està distribuït en planta baixa i pis superior interconnectats amb ascensor. La planta baixa allotja tota l’àrea d’administració i els serveis comuns, com ara el menjador i la cuina, l’aula de Música i una sala multiusos, mentre que el primer pis concentra la majoria de les aules, incloent-hi la d’Informàtica i els tallers. 

Al voltant del bloc principal s’estructuren el gimnàs, la biblioteca i una gran sala multiusos de 112 m2.

L’altre bloc del nou centre és el pavelló en planta baixa per a les aules d’Infantil, amb accés diferenciat. Totes les aules d’aquest últim bloc tenen una prolongació exterior a l’aire lliure i lavabos amb accés directe des de l’aula.

 Millora de les infraestructures escolars d’Alaquàs 

La inversió de la Conselleria en els centres educatius d’Alaquàs arriba a uns 10 milions d’euros, ja que als 5,6 milions invertits en el nou CEIP Cremona cal afegir vora 4,4 milions en 6 obres mitjançant el pla Edificant en l’IES Faustí Barberà i els CEIP Bonavista, González Galarza, Vila d’Alaquàs, Clara Campoamor i Sanchis Almiñano.

Totes aquestes obres del pla Edificant a Alaquàs estan ja acabades llevat de l’actuació en el CEIP Sanchis Almiñano. En aquesta escola s’estan invertint 1,4 milions d’euros en obres de reforma i ampliació que inclouen la construcció d’un gimnàs, la instal·lació d’ascensor, la modernització dels banys i la renovació de la instal·lació elèctrica i la calefacció. 

Bona part d’aquesta última actuació ja s’ha realitzat abans de l’inici d’aquest curs i, quan en els pròxims mesos es desmunten els barracons del vell CEIP Ciutat de Cremona, començarà a construir-se sobre el terreny que queda lliure el nou gimnàs del CEIP Sanchis Almiñano.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací