Educació dóna el vist-i-plau per a les obres del CEIP Regina Violant d’Almassora

L'empresa Torrescámara indemnitzarà la Conselleria amb 245.838 euros per la no execució del centre educatiu durant més d’un any

1407

ActualitatDiària

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha comunicat a l’equip directiu i a l’AMPA del CEIP Regina Violant d’Almassora que la Conselleria ha rescindit el contracte amb l’empresa, que no havia continuat amb les obres iniciades. Així mateix, l’empresa Torrescámara indemnitzarà la Conselleria amb 245.838 euros per la no execució del centre educatiu durant més d’un any.

L’empresa ja ha comunicat que no presentarà cap al·legació a la rescissió del contracte dut a terme per la Conselleria, i amb aquesta mesura aconseguida per Educació es desbloqueja la situació i s’inicia de nou el procés de licitació.

Segons el conseller Marzà, “amb aquest pas fonamental de desbloqueig podem dir que les obres es podran reprendre durant el pròxim curs, que és la nostra previsió del tràmit que cal fer fins a adjudicar de nou l’obra. D’aquesta manera superem també la judicialització del tema i haver d’estar a l’espera de resolucions judicials per a reprendre la construcció, cosa que haguera augmentat la incertesa de famílies que ja han patit prou”.

El responsable d’Educació ha volgut destacar que “estem al costat de la comunitat educativa del Regina Violant i encara que els processos d’aquest tipus són lents, no volem fer promeses, sinó fer la faena com toca per a solucionar aquest greu problema creat per l’antic govern. Volem aules dignes per als xiquets i xiquetes del Regina Violant i estem fent tots els possibles, superant tots els problemes, per a fer-ho realitat”, i ha afegit: “Cal recordar que amb el Govern del Botànic vam iniciar les obres del CEIP Regina Violant després que l’alumnat estiguera en barracons nou anys i sense cap gestió feta per l’antic govern. Fa un any l’empresa constructora va deixar d’executar les obres i nosaltres hem donat solució amb la rescissió del contracte i l’inici del procés per a acabar-les”.

Galí: “La rescissió de l’obra del Regina és una bona notícia”

Entre tant, l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha rebut amb “prudència” i “satisfacció” l’anunci de la Conselleria.  El desbloqueig dels tràmits administratius suposarà l’agilitació del procediment per a traure de nou a concurs públic el tram d’obra que falta per acabar.

“És una bona notícia perquè açò permetrà una nova licitació sense haver de passar per un desmanegat procediment judicial i, per tant, tornar a reprendre les obres al més prompte possible”, ha assenyalat la primera edil. “Des de l’Ajuntament d’Almassora esperem que en la nova licitació es presenten moltes empreses per a assegurar-nos l’execució ràpida de les obres”, ha indicat Galí.

Segons l’acord aconseguit entre la Generalitat Valenciana, l’empresa haurà d’indemnitzar a la Conselleria amb 245.838 euros per la ralentització de les obres, “un cost incomparable a les molèsties que han hagut de suportar, i encara suporten, alumnat i docents del col·legi Regina Violant”, segons l’alcaldessa. L’equip de govern espera que aquest avanç del procés accelere la fi de el “malson” que pateix la comunitat educativa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací