La francesa Edeis abandona l’Aeroport de Castelló que serà gestionat per Aerocas i la Generalitat

1052

Ximo Puig admet que s’escoltaran noves ofertes i Javier Moliner indica que és la crònica de ‘una mort anunciada’

Edeis, empresa francesa que gestiona l’Aeroport de Castelló, després de comprar les accions al grup canadenc SNC-Lavalin a principis de 2017, abandona i es va. La gestió serà assumida per la Generalitat i Aerocás. El president Ximo Puig afirma que l’Aeroport seguirà oferint servei públic, però també afig, que s’escoltaran totes les ofertes que puguen realitzar-se per part d’entitats privades, i es demana compromís al Govern d’Espanya. Per la seua banda, Javier Moliner ha manifestat que es tracta de ‘la crònica d’una mort anunciada‘.

Esperanza Molina/Actualitat Diària

Ha sigut la gran sorpresa informativa d’aquest matí.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat aquest matí l’Aeroport de Castelló per a conèixer de primera mà les noves instal·lacions d’emergències forestals.

Una visita que ha posat de manifest l’enorme treball que realitza l’Agència d’Emergències, i la planificació dels serveis que es distribuiran al llarg de les tres províncies per a poder actuar més i millor contra el foc.

Però el més gros ha arribat després, quan el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha informat als mitjans de comunicació, que l’empresa que gestiona el tràfic aeri de l’Aeroport, Edeis, abandona el lloc.

Tal com ho ha comentat el president, la cosa ja està feta. Tant Edeis com Aerocás, i la Generalitat, han desenvolupat complexes negociacions que donaran com a conclusió l’eixida de Edeis de l’Aeroport de Castelló a la fi d’any.

Segons ha afirmat el president del Generalitat, la gestió aeroportuària serà assumida per Aerocás, empresa que dirigeix l’Aeroport, amb la Generalitat Valenciana. També ha aclarit el president, que aquesta situació no posa en risc la consolidació de l’aeroport, per al que s’ha establit un plantejament que passa perquè l’Estat central es compromet amb la instal·lació, la negociació amb Aena, perquè Castelló passe a ser un aeroport de la xarxa pública d’aeroports, i la creació de serveis com els voles directes amb Madrid, per a facilitar les connexions amb altres vols nacionals i internacionals.

La notícia ha enxampat de sorpresa als mitjans de comunicació. Sobretot, quan, després d’intentar aportar tranquil·litat al futur de l’Aeroport, el president ha reconegut que la Generalitat està oberta a propostes d’altres empreses privades i està disposat a escoltar tot tipus d’iniciatives.

L’empresa Edeis, radicada a França, va assumir la gestió de l’Aeroport de Castelló a principis del 2017, després d’un acord comercial amb l’empresa canadenca SNC-Lavalin, concessionària original de l’aeroport de Castelló.

Es va tractar d’un conveni societari mitjançant el qual, el grup canadenc SNC-Lavalin cedia les seues activitats a França i Mònaco a l’empresa francesa Edeis, composta per la societat de participacions *Impact Holding i el fons d’inversions Ciclad. Edeis assumia la gestió dels 19 aeroports que operava SNC-Lavalin, entre els quals es trobava el de Castelló.

Després de la cessió dels actius, Edeis traslladava a Aerocas el seu compromís de complir el contracte d’explotació de l’aeroport i de mantenir els equips existents, segons el comunicat remès el 17 de gener de 2017 per *Aerocas.

Poc o gens ha agradat l’anunci realitzat pro el president Puig en àmbits com la Diputació Provincial, que va ser una de les entitats impulsores de l’aeroport de Castelló. Tan poc, que el mateix president de la diputació Javier Moliner, no ha tardat a remetre la seua valoració als mitjans de comunicació.

Moliner: “L’anunci del president Puig amb l’Aeroport és la crònica d’una mort anunciada”
El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha valorat l’anunci del president de la Generalitat, Ximo Puig, de la rescissió de contracte amb el concessionari de l’Aeroport de Castelló i que serà la Generalitat la que assumisca la gestió directa de l’aeroport com “la crònica d’una mort anunciada, ja que aquest Govern mai ha cregut en aquest sistema de gestió per a l’Aeroport de Castelló”.
En aqueix sentit, el president Moliner ha assenyalat que “entenem que la gestió interna de l’aeroport per part de la Generalitat només pot ser un pas intermedi, una Administració que no té cap experiència en la gestió aeroportuària no pot confiar el futur d’una infraestructura absolutament necessària per al desenvolupament turístic de la nostra província. Ha de ser un pas intermedi cap a una nova licitació en la qual concórrega el major operador aeroportuari d’Europa, que és AENA”.
Així, Moliner ha incidit que “AENA és una empresa pública que va assumir el compromís amb l’anterior Govern d’Espanya i amb la Diputació que concorreria a una licitació si aquesta es produïa i crec que en aquests moments ha de mantenir aqueix compromís i introduir l’aeroport de Castelló dins de la xarxa pública d’aeroports espanyols que permeta que el nostre sector turístic, el nostre sector empresarial es beneficie d’una infraestructura absolutament necessària per al futur de Castelló”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací