Economia impulsa la digitalització de l’energia amb un demostrador equipat amb les tecnologies d’avantguarda

635

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha inaugurat al costat de la directora general de l´Ivace, Júlia Company el primer demostrador de gestió digitalitzada de la energía (Gamma) desenvolupat per l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE) amb la col·laboració de sis empreses del sector.

El demostrador està equipat amb les amb les solucions de digitalització d’infraestructures energètiques d’avantguarda i permetrà a les comunitats energètiques, empreses i usuaris poder aprofitar millor els seus recursos energètics (autoconsum, mobilitat elèctrica, emmagatzematge) així com analitzar en temps real l’eficiència del sistema energètic.

La unitat d’innovació de l´Ivace ha finançat aquesta investigació amb 825.667 euros “en el marc d’una línia d’ajudes- ha assenyalat el conseller Climent- amb les quals volem que les empreses disposen d’espais reals on veure la utilitat de les noves tecnologies, i el més important, que aqueixa tecnologia es transferisca a les empreses”.

“Gamma- ha afegit Climent- reuneix els dos eixos estratègics de la conselleria.: la innovació i la sostenibilitat i el seu desenvolupament ha sigut possible gràcies a la col·laboració de les empreses el que fa encara més efectiu aquest demostrador, perquè respon a necessitats reals”.

Per la seua part, el president de l´ITE, Miguel Rivas, ha assenyalat que “”les comunitats energètiques només poden ser viables amb el desenvolupament tecnològic implementat en el projecte Gamma” al mateix temps que ha destacat que aquest pilot “planteja l’energia com una nova oportunitat empresarial fomentant el desenvolupament industrial”.

Beneficis de Gamma per a empreses i usuaris i usuàries

Les empreses tenen en Gamma un aliat per a la seua gestió energètica a través del millor control de la despesa i les ineficiències, la reducció de la petjada de carboni de productes i serveis, la millora de l’aprofitament dels recursos propis i dels costos de consum de xarxa i una ajuda en la presa de decisions així com una oferta de solucions de major qualitat, entre altres avantatges.

El demostrador produirá beneficis en la societat, com ara la reducció del consum energètic per l’ús d’energies d’origen renovable o d’eficiència energètica i la possibilitat d’aportar informació sobre la petjada de carboni del producte que compren.

Gamma també ajudarà a generar nous llocs de treball dedicats a la branca del desenvolupament sostenible i impulsarà l’ús de l’emmagatzematge energètic oferint una solució per a la segona vida de les bateries.

Ajuda als centres tecnològics

En 2019, l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) va recolzar amb 48 milions d’euros la labor investigadora dels centres tecnològics de la Comunitat.

D’aqueix muntant global, 21 milions d’euros van permetre posar en marxa més d’un centenar d’investigacions en cooperació amb prop de 500 empreses de la Comunitat.

“En 2020 – ha assenyalat el responsable d’Economia- mantenim el mateix pressupost als centres tecnològics per a continuar apostant per activitats de major valor afegit i el traspàs de resultats a les empreses”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací