El Consell Rector de les Festes de Castelló aprova un pressupost de dos milions d’euros per a 2019

985

L’Ajuntament de Castelló aportarà 1.654.516 euros i la resta serà finançada amb aportacions i patrocinis

Actualitat Diària

El Consell Rector del Patronat Municipal de Festes ha donat llum verda a la proposta de pressupost per a 2019, que ascendeix a 2.031.516 euros, i al calendari de tramitació dels comptes per al pròxim exercici. El president del Patronat Municipal de Festes, Omar Braina, ha presidit la sessió extraordinària en la qual s’ha presentat la proposta de comptes per a l’any 2019.

Entre la documentació aportada, l’informe d’Intervenció assenyala que el “pressupost es presenta anivellat i s’ha incrementat pel que fa al del 2018 en un 1,4% sent l’aportació de l’Ajuntament d’1.654.516,00 euros”. A més, apunta que pel que fa als Ingressos, els mateixos hauran de liquidar-se d’acord amb les ordenances fiscals, preus públics, contractes, convenis, acords de patrocini i altres actes que possibiliten la seua liquidació.

El president del Patronat i regidor de Festes ha informat que, a partir de demà, s’obri el termini de presentació d’esmenes, que es perllongarà fins al 4 de desembre. Del 5 al 7 de desembre s’estudiaran aquestes esmenes i el dia 11, segons el calendari ratificat, es preveu l’aprovació de la proposta definitiva de pressupost per a la seua remissió a l’òrgan de gestió pressupostària i comptabilitat perquè continue amb la seua tramitació.

La proposta presentada pel Patronat Municipal de Festes eleva a 1.378.419 euros les partides destinades a les festes de la Magdalena, de Sant Pere, Mare de Déu del Lledó, Nadal, Cap d’any, Cavalcada de Reis, Carnestoltes, Sant Antoni, Festa de la Rosa, Sant Joan i Sant Cristófol. Segons ha explicat el president del Patronat Municipal i regidor de Festes, dins de les festes fundacionals de la Magdalena, que el pròxim any compleixen la seua 75 edició, destaquen partides com la prevista per a concerts, amb 200.000 euros; el FAMM! –inclòs el Tombacarrers i la desfilada internacional- amb 125.000 euros; el Magdalena Vítol, amb 50.000 euros i la Romeria de les Canyes i la Tornà, amb un pressupost inicial de 45.000 euros.

Braina ha apuntat que, a més, el capítol 4 de transferències contempla premis i subvencions a gaiates, ens vinculats, festes de carrer i de grups perifèrics que sumen altres 379.400 euros. “Aquesta proposta de pressupost per al pròxim any demostra la bona salut de la qual gaudeix el calendari festiu de la nostra ciutat i que viurà un episodi especial amb la celebració de la 75 edició de les festes de la Magdalena, en el programa de la qual està treballant la Junta de Festes per a oferir una proposta que permeta celebrar unes festes de la Magdalena més especials si cap”, ha conclòs el regidor Omar Braina.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací