Els dos cotxes patrulla de la Policia Local d’Alcalà incorporen desfibril·ladors

1431

Els agents reben formació sobre com utilitzar-los en cas de trobar-se davant d’una insuficiència cardíaca

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre treballa per ser municipi totalment cardioprotegit, amb l’objectiu posat en comptar amb aparells desfibril·ladors en el major nombre d’espais de pública concurrència del municipi, per tal de poder atendre de forma òptima a qualsevol persona que patisca una insuficiència cardíaca. Aquests equips contribueixen a restablir el ritme coronari davant d’una parada cardíaca i el seu ús pot resultar crucial per a la supervivència d’una persona. L’última mesura, a petició de la Prefectura de la Policia Local, ha estat dotar els dos vehicles patrulla de desfibril·ladors externs automàtics (DESA). Un dels vehicles ja comptava amb un aparell des de fa dos anys però ara s’ha procedit a incorporar el logotip als vehicles, per fer visible aquest servei.

El Cap de la Policia Local, Abel Serret, ha assenyalat que “tot i que no som personal sanitari, atenem trucades dels nostres veïns quan es presenta algun problema o indisposició i som els primers a arribar i això fa que la nostra intervenció puga ser vital”. La plantilla de la Policia Local rep formació en primers auxilis, aprofundint en l’ús dels desfibril·ladors. Serret destacava “l’agraïment al professional sanitari Joaquín Vela, que ens ha format per saber utilitzar-los”.

L’Alcalde Francisco Juan destacava que “des del consistori no escatimarem esforços en material sanitari ni en formació policial, per això quan es va plantejar adquirir un nou desfibril·lador per al segon vehicle patrulla no ho vam dubtar.  És prioritari que els meus veïns puguen rebre, no només la més ràpida atenció dels policies, sinó que a més aquests compten amb mitjans suficients que els permeten realitzar el seu treball de la forma més professional”.

Alcalà-Alcossebre compta amb desfibril·ladors al CEIP La Mola d’Alcossebre, CEIP El Campanar d’Alcanar i IES Serra d’Irta i seu de la Policia Local, centres de salvament de les platges d’Alcossebre, instal·lacions esportives -camps de futbol d’Alcalà i Alcossebre i Pavelló poliesportiu-, centres mèdics d’Alcalà i Alcossebre i centre auxiliar de Capicorb, Associació de Jubilats d’Alcalà i Associació de Jubilats d’Alcossebre.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací