Diputació incrementa 500.000 euros la seua inversió per a convertir la província de Castelló en ‘Terra de festivals’

1450

ActualitatDiària

La Diputació de Castelló ha augmentat la seua inversió fins als 500.000 euros per a reforçar a la província de Castelló com la millor terra de tota Europa per a gaudir dels festivals. Així, Javier Moliner ha presentat en l’aparador de Fitur la nova estratègia promocional de ‘Castelló, Terra de Festivals’ juntament amb els directors dels quatre grans festivals de la província: Arenal, FIB, Rototom i Sant Sant Festival.

L’objectiu d’aquesta important aposta promocional és incrementar encara més enguany l’impuls del Govern Provincial a aquests grans esdeveniments en la província per a contribuir al fet que en 2018 se superen els 2.000 ocupacions i un impacte econòmic de més de 60 milions d’euros generats en el turisme de Castelló l’any passat.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha anunciat aquesta important pujada, recolzat per una important representació del sector turístic provincial, mitjans de comunicació d’àmbit europeu i els directors dels quatre festivals més importants que se celebren a Castelló: Melvin Benn, el director del FIB; David Sánchez, director de l’Arenal Sound; Santiago Álvarez, director del Sant Sant Festival, i FilippoGiunta,, director del Rototom Sunsplash.

Benicassim, 2017-08-16. Beenie Man (Main Stage). Photo by: Luca Valenta © Rototom Sunsplash 2017.

“Perquè l’èxit de cada festival és el triomf de tota una província, avui anunciem que ampliams les inversions de patrocini reglats del Govern Provincial per a enguany fins als 500.000 euros, ampliant la partida en 100.000 euros més”.

Així, Moliner ha posat l’accent que l’objectiu és “potenciar al màxim l’efecte turístic d’aquests esdeveniments en la província. Una inversió rècord per a un creixement turístic rècord al que cal sumar tots els recursos que destinem a promocionar, al costat de la resta de l’oferta turística provincial, aquests festivals en fires turístiques i ciutats europees”.

És per açò que a més de la línia de patrocini xifrada en 500.000 euros, al llarg d’enguany la Diputació va a invertir més d’un milió d’euros per a la promoció internacional de la província en matèria de turisme de festivals amb especial atenció en aquells països com Regne Unit, amb connexió aèria directa amb Castelló.

Eix estratègic de la Diputació

Cal tenir en compte que l’aposta per reforçar la marca ‘Castelló, Terra de Festivals’ és ja un eix estratègic dins de la gestió del Govern Provincial des de “el convenciment que la música s’ha erigit com un immillorable reclam per a posicionar la província a nivell internacional, per a dinamitzar el territori i per a generar bones notícies en matèria turística, econòmica i laboral”.
Tant és així que els quatre grans festivals celebrats en la província han van deixar el passat any una empremta de més de 60 milions d’euros d’impacte econòmic, la creació de més de 2.000 llocs de treball amb l’assistència de més de 700.000 persones.

En aquest sentit, el president del Govern Provincial ha ressaltat la rellevància turística d’uns macroeventos musicals. “Com veuen, ens sobren motius per a seguir treballant per consolidar aquesta terra de festivals. Per convertir cadascun d’ells en milers d’oportunitats de present i futur per als nostres pobles i per al sector turístic, pilar vital de l’economia castellonenca”.

És el cas del 53% d’espectadors estrangers del FIB, la majoria d’ells de Regne Unit i Irlanda, o els més de 110.000 espectadors del Rototomprocedents de fins a 98 països de tot el món. “La música és un dels millors aparadors que té aquesta província única per a donar a conèixer les seues bondats per tot el món i captar desenes de milers de potencials turistes”, ha argumentat el president provincial.

Una inversió de rècord per a turisme en 2018

La Diputació de Castelló donarà una altra embranzida decisiva al turisme provincial en 2018 en dedicar-li un pressuposat rècord de 5.384.600 euros. Amb açò, el Govern Provincial plasma en els seus comptes la prioritat estratègica marcada pel president Moliner pel turisme com a motor econòmic i de desenvolupament dels municipis de la província, ja que des de 2012 a 2018 ha incrementat el seu pressupost en un 141%.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací