Diputació de Castelló inverteix 75.000 euros en la ‘III Mediterrean Epic’, en la qual participen 700 ciclistes procedents de 32 països

609

Actualitat Diària

Des de demà dijous i fins diumenge que ve es disputarà a la província de Castelló la ‘III Mediterranean Epic’, la carrera per etapes de bicicleta de muntanya més important d’Europa i una de les principals a tot el món. Es tracta d’un esdeveniment esportiu en el qual prendran part al voltant de 700 corredors procedents de 32 països, que compta amb el suport dels ajuntaments d’Orpesa i Castelló, la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló. La institució provincial aporta 75.000 euros per a la celebració d’aquesta prova, la qual cosa en paraules de José Martí “suposa una inversió que genera un important retorn per al sector de l’hostaleria i la restauració i altres relacionats”, donat l’elevat nivell de participació.

El president de la Diputació ha donat la “benvinguda a casa” a tots els corredors i a les persones que els acompanyen, als quals ha assegurat que s’emportaran un gran record de la nostra província, “de la bellesa del seu paisatge, capaç de combinar mar i muntanya en pocs quilòmetres, i de la seua gent, acollidora i sempre hospitalària”.

Per part seua, el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat que aquesta carrera “és un esdeveniment esportiu de primer nivell a escala internacional, que contribueix al fet que la Comunitat Valenciana siga la Comunitat de l’Esport”.

També ha intervingut la diputada provincial i alcaldessa d’Orpesa, María Jiménez, qui ha assenyalat que aquesta prova “suposa una oportunitat perquè Oropesa puga posar en valor tots els seus recursos, i perquè els ciclistes gaudisquen de les nostres muntanyes i les nostres platges pujats en la bici”.

La Mediterranean Epic consta de quatre etapes, tres amb principi i final a Orpesa i una altra que comença i acaba a Castelló de la Plana. La primera d’elles, Orpesa-Orpesa, de 63 quilòmetres, partirà de la platja de la Conxa i s’endinsarà pel desert dels Palmes. Serà la primera presa de contacte amb la muntanya, en el que suposarà una etapa de nivell tècnic mitjà.

La segona etapa, Castelló-Castelló, de 55 quilòmetres, és la de major exigència tècnica, ja que presenta baixades vertiginoses i compta amb forts desnivells. Transcorre fonamentalment per la serra de Borriol.

L’etapa del dissabte, la tercera, Orpesa-Orpesa, de 84 quilòmetres, és la més llarga i oferirà als participants unes vistes inoblidables en passar pel Prat de Cabanes-Torreblanca.

La carrera finalitzarà el diumenge amb un recorregut de 50 quilòmetres entre Orpesa y Orpesa en el qual els corredors es trobaran amb una exigent muntanya i hauran de coronar el Alt del Colomer, de 700 metres d’altitud.

En l’acte de presentació de la ‘III Mediterranean Epic’, a més de ciclistes com Emily Batty i David Valero, també han estat presents l’organitzador de la prova, Héctor de la Cagiga; el regidor d’Esports de Castelló, Omar Braina; la diputada provincial d’Esports, Tania Baños; la presidenta de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, i el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, Amadeo Olmos.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací