Diputació de Castelló i el Col·legi d’Arquitectes estrenen l’app ‘CeramiCS’ per a promoure l’ús de la ceràmica urbana

Aguilella: "Posem en valor el producte, promovem que els ajuntaments ho utilitzen"

2619

ActualitatDiària

La Diputació de Castelló i el Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló (CTAC) han presentat avui en Cevisama la APP ‘CeramiCS’, una aplicació informàtica per a dispositius mòbils intel·ligents que permet la catalogació i localització dels entorns urbans de la província que compten amb aplicacions ceràmiques innovadores. D’aqueixa manera, l’objectiu d’aquesta iniciativa és poder elaborar una base de dades especialitzada en obres arquitectòniques i espais urbans on s’utilitzen revestiments ceràmics com a protagonistes dins de l’àmbit de la província de Castelló.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha explicat que “el que pretén aquesta APP és promoure l’ús de la ceràmica de la província de Castelló. Per a açò, té localitzats tots els punts en els quals s’ha utilitzat ceràmica en entorns urbans en la província, aquells municipis, aquells llocs que tenen aplicada la ceràmica més innovadora”.

Amb un pressupost de 21.700 euros articulat amb una col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes, la Diputació ha materialitzat una gran idea dirigida a ajudar a la província a promoure l’ús de la ceràmica en entorns urbans.

“Aqueix és un dels nostres objectius, ajudar a aquestes més de 200 empreses de la província que estan ací en la fira Cevisama a potenciar aquest nou nínxol de mercat que obri grans oportunitats de futur al nostre sector. Com més ajudem a potenciar-ho més estem col·laborant amb totes les empreses de la nostra província“, ha assegurat Aguilella en la presentació d’aquesta nova aplicació en el stand provincial de la Diputació en la fira Cevisama.

En aqueix sentit, Aguilella ha assegurat que “aquesta aplicació naix amb aqueixa finalitat, posar en valor tot el producte que s’aplica en aquests projectes, promoure que els ajuntaments s’animen cada vegada més a utilitzar aquest producte en els seus projectes, i que les empreses també comproven les aplicacions que s’estan realitzant en la província en aqueix objectiu comú que perseguim que és convertir els nostres carrers i els nostres pobles en el millor aparador dels més innovadors usos ceràmics en entorns urbans com a grans ambaixadors de la nostra ceràmica de Castelló”.

Un gran aparador virtual de la ceràmica en els pobles de Castelló

A través de CeramiCS, entrant en cadascun dels projectes l’usuari va a poder obtenir informació referent a l’obra, a la ceràmica utilitzada en ella i passejar a través de la galeria de fotos. Pot també utilitzar les pestanyes de ‘favorit’ i ‘visitat’ per a tenir un ordre de tots aquells projectes que més ens agraden i organitzar-nos una ruta per a visitar-los. També tenim l’opció ‘mapa’ que ens ajudarà a localitzar cadascuna de les obres que apareixen en l’aplicació i veure en tot moment quin obres tenim més prop del punt en el qual ens trobem.

A més de l’apartat d’obres arquitectòniques realitzades amb ceràmica, en el menú principal desplegable trobem altres continguts com l’apartat ‘la ceràmica’ on apareix una història de la ceràmica en la nostra província i els enllaços a tots aquelles pàgines web i aplicacions sobre ceràmica per a sadollar de coneixement a tots aquells usuaris que vulguen aprofundir o investigar més en la matèria.

Per a mantenir-nos informats sobre l’actualitat del món de la ceràmica, també apareix l’apartat ‘notícies’ per a estar a l’última de totes les novetats que ofereix el sector.

Una aplicació feta en i per a Castelló

D’entre les diferents virtuts d’aquesta nova aplicació impulsada per la Diputació i posada a la disposició del sector, el diputat ha destacat que s’ha creat “en i per a Castelló”.

I és que cal tenir en compte que aquest projecte naix del Treball de Final de Grau d’una alumna de la UJI, Florència Martina, que ha sigut tutoritzat per professors de la UJI i pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de Castelló, amb la col·laboració tècnica de l’Institut de TecologíaCeràmica (ITC).

Ja disponible per a la seua descàrrega i enriquiment

La APP CeramiCS és una aplicació viva que requereix la interacció dels seus usuaris. És per açò que en l’apartat PARTICIPA, es poden aportar tots aquells suggeriments d’espais urbans de la província de Castelló on la ceràmica s’haja utilitzat d’una forma innovadora perquè el Comitè Tècnic puga avaluar-la i afegir l’obra al catàleg.

“Periòdicament es reunirà un comitè tècnic que valorarà la importància de tota la informació que arribe i s’anirà incloent en l’aplicació tal com comprove que la millora”, ha conclòs Aguilella.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací