El professorat associat de l’UJI recolza la vaga de l’UV e inicia moviments per crear una plataforma reivindicativa

1681

Docents de la Universitat de València han exposat als de l’UJI quin ha segut el recorregut realizat per a visibilitzar la precarietat laboral

Actualitat Diària

El professorat associat de la Universitat Jaume I (UJI) recolzarà les accions que estan duent a terme el col·lectiu de docents associats de la Universitat de València (UV), i crearà una plataforma d’associats de l’UJI, a l’estil de la d’UV, a través de la qual s’elaborarà una llista de reinvindicacions i d’accions a realitzar.

Aquestes són les primeres mesures que s’han pres avui després de la reunió que s’ha celebrat en la Jaume I amb l’objectiu de visibilitzar la precarietat del col·lectiu del professorat docent i investigador associat que treballa en el campus castellonenc.

La reunió ha comptat amb la participació de representants del professorat associat de la Universitat de València que han exposat quin ha sigut el recorregut realitzat i com s’han organitzat fins a arribar a la vaga indefinida per part del col·lectiu de professors associats que va començar la setmana passada en aquest campus. De fet, han exposat que “el 30% del professorat de la UV és associat i és el que imparteix el 70% de tota la docència, tot açò amb unes retribucions de uns 5 euros l’hora”.

La plataforma de la UV, que impulsa la vaga sota el lema «a igual treball, igual salari», denuncia que la Universitat utilitza de forma «quasi extralegal» aquest contracte laboral renovable cada any i que està pensat per a incorporar el coneixement de professionals de reconegut prestigi a la docència universitària.

Açò suposa, segons la plataforma, que amb el mateix preu que li costaria a la UV un professor ajudant (18.000 euros anuals) contracta a tres associats que imparteixen cadascun d’ells fins a 240 hores de classe, el triple que un ajudant que solament pot donar 80 hores.

La vaga que s’està realitzant en aquests moments en la UV ha deixat a uns 12.000 alumnes sense classe cada dia, segons dades que han recaptat des de la plataforma convocant.

Situació de professorat a l’UJI

Pel que fa a la UJI hi ha prop d’1.400 PDI en l’actualitat dels quals uns 600 són associats.
Entre les mesures que s’han intentat consensuar per part dels assistents a l’assemblea convocada, es troba també realitzar un comunicat per a donar a conèixer la creació d’una plataforma de professorat associat de la UJI en el qual s’exposaran les reinvindicacions del col·lectiu que són pràcticament iguals en totes les universitats espanyoles.

Aquest comunicat, segons han anunciat, es donarà a conèixer en breu.

Els portaveus de la UV que han acudit a la UJI per a explicar la seua trajectòria han instat al PDI al fet que s’unisquen per a tenir més força ja que, com han dit “el que guanyem a València serà per a tots”.

Entre les últimes accions realitzades pels professors associats valencians es troba una reunió amb la directora general de la Conselleria d’Educació, Josefina Bueno, però abans ja van portar aquesta qüestió al Parlament Europeu on van poder exposar el cas davant els europarlamentaris rebent el seu suport.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací