Diferents empreses de Espaitec presenten les seues solucions per a la transformació digital industrial

699

Una oportunitat per a conèixer solucions innovadores per a la indústria 4.0 desenvolupades per empreses de la província

Castellón Información

El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló (Espaitec) ha organitzat el desdejuni tecnològic ‘Solucions per a la transformació digital industrial desenvolupades per empreses de Espaitec’, una oportunitat per a conèixer solucions innovadores per a la indústria 4.0 desenvolupades per empreses de Castelló vinculades a la Universitat Jaume I.

Ricardo Benítez, enginyer de Manteniment Predictiu de la signatura I-Care Group instal·lada a Espaitec, ha presentat el conjunt de solucions de manteniment predictiu que l’empresa desenvolupa i comercialitza en l’àmbit internacional. Les seues tecnologies permeten determinar quan pot arribar a produir-se un problema amb elevats nivells d’exactitud, la qual cosa permet reduir costos evitant haver de parar la producció.

Solucions desenvolupades com ara I-see o Wi-care els permeten controlar equips en llocs remots i perillosos, realitzar un seguiment exhaustiu per condició des de qualsevol lloc del món, anàlisi remota instantània 24 hores al dia i 7 dies per setmana, mesurar diferents senyals en funció dels interessos del client, anticipar la fallada evitant successos catastròfics, etcètera.

Victor Beade, responsable de Sistemes de Innova Group, ha presentat les solucions de connectivitat per a la indústria 4.0 en les línies d’embalatge desenvolupades per aquesta signatura amb seu central a Almassora i vinculada virtualment a Espaitec. L’empresa treballa el diagnòstic per accés remot amb els seus clients mitjançant connexió VPN amb encriptació evitant parades, hores de desplaçament, reduint despeses, etc. També ofereixen serveis de reporting selectiu, per a poder definir tot tipus d’estadístiques als seus clients: de fallada, de consum, o de producció, entre altres, per a tenir al client sempre informat en temps real i oferir serveis basats en la millora contínua.

Hugo Negre, responsable d’I+D de la virtual Grupo Orbel, ha presentat innovacions aplicades al sector de la logística. La seua solució Orbel Telemetry, per exemple, permet fer un monitoratge remot i gestió de flotes de maquinària industrial, permetent la digitalització dels processos intralogístics. L’empresa també està innovant en l’ús de bateries de liti en el seu maquinària, perquè permeten tindre més energia en un mateix espai sense emissió de gasos, la qual cosa augmenta la seguretat i redueix els costos per menor necessitat de manteniment.

Esteban Bellés, consultor IT de la signatura SACMI, ha destacat la capacitat que té la connectivitat per a fer a les empreses menys vulnerables i més competitives en entorns canviants. Durant la seua intervenció ha presentat el programari de control de planta HERE, una solució modular i escalable que s’adapta a tota mena de necessitats i pressupostos.

Aquesta innovació ofereix una fotografia de la producció en temps real, permetent monitorar el procés al gust: peces previstes, material consumit, producció realitzada, etc. Les dades aportades permeten extraure tot tipus d’indicadors per a la presa de decisions ràpida i precisa per part de la direcció de qualsevol empresa.

Les presentacions de les solucions han donat lloc a un torn de preguntes on els ponents han coincidisc que encara queda molt per fer en el teixit empresarial de Castelló en matèria de digitalització industrial. No obstant això, s’aprecia un despertar per part de les empreses locals per a implementar solucions d’indústria 4.0, perquè estan veient que el retorn de la inversió es comença a produir al voltant de l’any, i que no fer-ho minva la seua competitivitat en un entorn cada vegada més hostil.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací