Detinguts el autors de l’assasinat de fa un any a la platja de Muchavista al Campello (Alacant)

455

Actualitat Diària

La Guàrdia Civil ha identificat i detingut als autors d’un assassinat comès al setembre de 2019 a la platja de Muchavista de la localitat del Campello (Alacant).

En l’assassinat hi ha tres persones implicades dues d’elles han estat detingudes per la Guàrdia Civil i un altre dels implicats es troba a la presó al seu país d’origen, per un altre delicte comès i està pendent de ser extradit i lloc a la disposició del Jutjat d’Instrucció aquí a Espanya. Els detinguts són dos homes, un d’ells de nacionalitat colombiana de 43 anys d’edat i un altre de 39 anys, de nacionalitat espanyola. Se’ls imputen els delictes d’assassinat, tinença il·lícita d’armes i falsedat documental. Han estat intervinguts dos vehicles, tres armes de foc i dos silenciadors.

La víctima passejava pels voltants de la platja de Muchavista de la localitat del Campello, quan un individu es va acostar corrent el va abordar per l’esquena disparant-li al cap. Després d’efectuar un segon tret l’agressor va fugir del lloc amb cotxe a gran velocitat. La víctima va morir en l’acte a conseqüència de les ferides.

L’Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Sant Joan es va fer càrrec de la recerca que juntament amb agents del laboratori de criminalística de la Comandància d’Alacant es van encarregar de realitzar la inspecció ocular del lloc del crim.
Els investigadors van aconseguir dies més tard localitzar el vehicle emprat en la fugida. Es tractava d’un cotxe robat, que després de cometre el crim, havien pintat de negre i havien posat matrícules falses.

En el vehicle els agents a càrrec de la recerca van trobar restes biològiques humanes, coincidents amb les mostres recollides en l’escenari del Campello, aconseguint identificar al presumpte autor de l’assassinat. En el registre del domicili d’aquesta persona van ser localitzades tres armes de foc i dos silenciadors. Una de les armes era una pistola automàtica de 9 mil·límetres, idèntica a la qual va posar fi a la vida de la víctima. Els agents de la Guàrdia Civil van aconseguir detenir a aquesta persona el desembre passat a Barcelona confessant ser l’autor del crim en col·laboració amb el seu germà.

Aquest últim després de cometre el crim va fugir a Colòmbia d’on era originari on a la seva arribada havia estat detingut per les autoritats locals per un altre homicidi en grau de temptativa allí comès amb anterioritat.
Els dos germans per a cometre l’assassinat s’havien desplaçat junts des de Madrid fins a Alacant, instal·lant-se en un domicili en els voltants del de la víctima, en el qual van romandre cinc dies estudiant els seus moviments a l’espera de trobar el moment adequat per a cometre el delicte.

El mes de juny passat els investigadors van aconseguir identificar i detenir en la localitat de Mutxamel a un tercer implicat, que va ser l’encarregat de situar el lloc des d’on vigilar a la víctima, llogar l’habitatge en la qual es van allotjar els dos assassins i facilitar les armes amb les quals es va cometre el crim.

El mòbil del crim pogués ser un ajust de comptes i la persona detinguda a Mutxamel hauria contractat als dos germans perquè posessin fi a la vida de la víctima.
Per a més informació poden contactar amb

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací