Detingut a València a un fugitiu buscat a Ucraïna per l’assassinat de dos policies

476

Actualitat Diària

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat valenciana de Puçol a un fugitiu, reclamat internacionalment per les autoritats ucraïneses, pel suposat assassinat de dos policies en una manifestació celebrada durant els disturbis esdevinguts a Kíev l’any 2013.

Les recerques policials van començar durant el mes d’abril passat quan es va tenir coneixement, a través de l’Agregadoria d’Espanya a Ucraïna, que aquest fugitiu podria trobar-se a la província de València, possiblement en la localitat de Puçol. A causa de la gravetat dels fets que se li imputen, el seu perfil d’elevada perillositat i la possibilitat que pogués reincidir en la comissió de delictes similars, se li va assignar la màxima prioritat a la recerca.

Les gestions dutes a terme pels agents van revelar que el fugitiu es desplaçava habitualment en transport públic per a no ser detectat, trobant-se indicis del seu parador en diferents províncies en un curt interval de temps, concretament a Barcelona, Madrid i València. A més, es va aconseguir determinar que aquesta persona havia estat residint en un pis de Puçol, on hauria tingut diverses habitacions llogades, canviant el seu punt de residència sovint per a evitar la seva localització.

Amb l’avanç de les recerques, es va tenir coneixement que portava diverses setmanes residint en una cabanya aïllada situada en una zona rural remota de la mateixa localitat. Els agents van establir un discret dispositiu i van realitzar diverses gestions que van portar a la localització de la cabanya rural en la qual estaria ocult i sent detingut poc després, quan es dirigia a una cafeteria.

Els fets pels quals era buscat es remunten a l’any 2013 durant els disturbis ocorreguts en el centre de Kíev. El fugitiu, portant un rifle i una quantitat aproximada de 60 cartutxos, va obrir foc contra els policies presentis causant la mort, com a mínim, a dues d’ells, encara que les autoritats ucraïneses desconeixen el nombre exacte d’agents ferits i morts per l’acció d’aquest individu.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací