Climent destaca l’impuls de l’FP com a clau per al canvi del model productiu

426

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat a Castelló de la Plana que la Formació Professional és “clau” per al canvi del model productiu i, per això, des de la Generalitat s’està treballant “en una profunda revisió de la formació professional i un considerable increment en la inversió pública en aquest àmbit, per a respondre a la dinàmica canviant del mercat de treball”.

El conseller ha realitzat aquestes declaracions durant la clausura de la jornada sobre detecció de necessitats de la formació professional per a l’ocupació en el Centre de Referència Nacional de la Ceràmica de Castelló, organitzada per Labora.

Amb aquest tipus de jornades, en les quals participen tant representants dels agents socials com de les associacions empresarials, es pretén promoure l’anàlisi de les necessitats formatives per a adequar-les a les demandes del teixit empresarial i així augmentar l’ocupabilitat de l’alumnat.

Climent ha remarcat que “la detecció de les necessitats formatives és un dels elements fonamentals per a la correcta planificació de les línies d’acció de la Formació Professional per a l’Ocupació”. D’aquesta manera, es potencien “dos objectius estratègics del Botànic, com són l’ajust de l’oferta formativa a les necessitats del territori i dels sectors” i “l’impuls de la Formació Professional com a instrument clau per al canvi del model productiu”.

En aquesta línia, Labora ha incrementat un 17% el seu pressupost en matèria de formació i qualificació professional respecte a l’any passat, ha detallat Rafa Climent.

Així mateix, ha recordat que en la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals, el Ministeri de Treball “ha assignat a Labora 93 milions addicionals, dels quals 77 estaran destinats a les polítiques de formació professional per a l’ocupació, elevant la xifra de la inversió pública en aquesta matèria fins als 244,5 milions d’euros, alguna cosa que suposa un recolzament per a la Formació Professional”.

D’altra banda, el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha realitzat la presentació del Centre de Referència Nacional de la Ceràmica de Castelló. Els CRN són centres públics que promouen mesures i programes de recerca per a la innovació i experimentació en matèria de formació professional, especialitzats en els diferents sectors productius a través de les famílies professionals.

El Centre de Referència Nacional de la Ceràmica de Castelló té com a objectiu ser un referent formatiu i tecnològic dins del clúster industrial tauleller a Castelló a través de l’elaboració dels certificats de professionalitat de la família professional de Vidre i Ceràmica.

En aquest sentit, Labora ha finançat la compra de la màquina de decoració digital ‘inkjet’ per a ceràmica, presentada durant la jornada. La inversió en aquesta mena de maquinària respon a l’objectiu d’adaptar la formació professional per a l’ocupació a les necessitats de qualificació del sistema productiu de l’àmbit de la ceràmica.

D’aquesta manera, Labora contribueix al fet que el Centre de Referència Nacional de la Ceràmica es mantingui com un referent formatiu i tecnològic dins del teixit empresarial tauleller a Castelló.

La indústria taulellera és un sector amb un gran impacte econòmic, social i laboral a Castelló, en la qual té especial rellevància el desenvolupament tecnològic. La utilització d’aquesta tecnologia suposa la conversió del procés de decoració de la ceràmica del sistema analògic al digital.

La màquina d’impressió ‘Injeckt’ es basa en la tecnologia d’impressió per raig de tinta mitjançant la gota sota demanda amb tintes solvents. És similar a una impressora d’ús domèstic, però de major grandària, i permet decorar rajoles, obtenir efectes superficials com a lluentor, mat, camaleonte, etc. i aplicar esmalts.

Entre els avantatges que comporta la seva utilització es troben: la impressió sense contacte, decoració fins a les vores i sobre 3D, resolucions molt altes, reducció de l’estoc de tintes, ajust del disseny i control via web, eliminació de mà d’obra, personalització del disseny, possibilitat de tirades curtes i procés més rendible.

Visita Airnatech

Climent ha visitat les instal·lacions de l’empresa Airnatech, que s’ha consolidat com a líder en la fabricació de les màscares més segures d’Espanya.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací