Detingudes 125 persones per inclomplir l’Estat d’Alarma decretat pel coronavirus a la Comunitat

533

Actualitat Diària

La delegada de Govern a la Comunitat Valenciana, Glòria Calero, ha reiterat “l’obligació inexcusable de complir amb les limitacions de desplaçaments” que imposa l’estat d’alarma recollit en el RD 463/2020, de 14 de març. “Estem en uns moments crucials que requereix un esforç col·lectiu i el compliment escrupolós de l’deure de quedar-se a casa”.

En aquest sentit, Calero que ha aplaudit “la responsabilitat de la majoria de la població” també ha subratllat que “ningú es porti a engany perquè tots aquells que no siguin conscients que aquesta situació ens afecta a tots hauran de fer front a la seva irresponsabilitat “. “La insolidaritat -ha dit la delegada- està tenint i tindrà la seva resposta”.

Des que es va decretar l’estat d’alarma, les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat han detingut 123 persones (Guàrdia Civil, 66 i Policia Nacional, 57). Per províncies, 49 detinguts a la d’Alacant, 25 a la de Castelló i 49 a la de València.

Pel que fa a les propostes de sanció, arriben les 14.368 a la Comunitat Valenciana (Guàrdia Civil, 8.055 i Policia Nacional, 6.313). De l’total, 5.898 s’han tramitat a la província d’Alacant, 2.216 a la de Castelló i 6.254 a la de València.

Durant el dia d’ahir, la Guàrdia Civil va detenir a 5 persones i va notificar 1.190 propostes de sanció. Pel que fa a l’àmbit de la Policia Nacional, es va detenir a 3 persones i les denúncies van ascendir a 768.

La delegada ha recordat que, a l’igual que el cap de setmana passat, la DGT i l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil reforçaran els controls a les carreteres de sortida de les grans ciutats amb l’objecte de “evitar els desplaçaments a les segones residències “.

Des de la declaració de l’estat d’alarma està limitada la llibertat de circulació de les persones i no es pot transitar per les vies d’ús públic, excepte per a la realització de les activitats recollides en l’article 7 de l’RD 463/2020.

Aquesta limitació de la circulació és una mesura imprescindible per fer front a la situació d’emergència de salut pública ocasionada pel COVID-19 en la qual ens trobem.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací