Desarticulada una organització de tràfic de drogues amb 45 persones detingudes

378

Actualitat Diària

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació “Vinculada”, ha desarticulat una organització delictiva dedicada a introduir al nostre país grans quantitats d’haixix utilitzant embarcacions, tant d’esbarjo com semirígides d’alta velocitat, per a posteriorment distribuir-les per altres països europeus.

S’ha detingut a 45 persones, de nacionalitats espanyola i marroquina, pels suposats delictes de pertinença a organització criminal, contra la salut pública, tinença il·lícita d’armes i blanqueig de capitals

Aquesta operació es va iniciar després de tenir coneixement de l’existència d’un grup delictiu que realitzava sofisticats dobles fons en vehicles i embarcacions d’esbarjo per a transportar substancies estupefaents, principalment haixix.

Aquest grup feia aquests treballs a petició d’una altra organització dedicada a introduir grans quantitats d’haixix al nostre país fent ús de tot tipus d’embarcacions.
Aquesta última organització comptava amb un alt nivell econòmic que els permetia adquirir nombroses embarcacions que guardaven en naus industrials que llogaven a les províncies de Màlaga i Cadis. Només les botaven a la mar quan anaven a realitzar un transport de droga.

L’enorme infraestructura que tenia aquesta xarxa li permetia operar de manera simultània en diverses localitats andaluses. D’aquesta manera podia introduir diverses embarcacions carregades de droga en diversos punts de la geografia andalusa, dificultant així la recerca policial.

Durant el desenvolupament de l’operació es van realitzar diverses actuacions contra aquesta organització quan realitzaven transport de droga.

Seqüència de pulsacions per a obrir els dobles fons

En algunes ocasions, per a obrir els dobles fons que havien dut a terme prèviament, era necessari introduir una seqüència de pulsacions en els comandaments originals del vehicle, contrasenya que pocs membres de l’organització coneixien.

En les localitats de Melilla, Ceuta i Huelva es van intervenir tres vehicles amb droga oculta en dobles fons i es va detenir als seus conductors.

Igualment, a Almeria els investigadors van confiscar una embarcació d’esbarjo que ocultava haixix en un doble fons practicat en el casc d’aquesta, per la qual cosa es va detenir a la tripulació.

En aquestes intervencions policials es van aprehendre 1.600 quilos d’haixix i 1 quilo de cocaïna. També es van intervenir 5 embarcacions d’alta velocitat, una d’elles, un potent cuatrimotor a estrenar que havia estat adquirit dies abans per l’organització i que els agents van interceptar quan anava a ser transportat a Almeria. A més es van localitzar 4 embarcacions d’esbarjo (2 d’elles amb dobles fons), totes elles valorades en més d’1.300.000 euros.

D’altra banda, s’han practicat 12 registres a la províncies de Màlaga i Cadis, on s’han intervingut més de 45.000 euros en metàl·lic, 4.200 litres de gasolina, 8 turismes, 2 camions, 3 semiremolcs, 3 motos aquàtiques i 2 armes de foc, entre altres objectes i documentació incriminatòries.
Durant el registre de la nau industrial, utilitzada per a realitzar els sofisticats dobles fons en diferents parts de vehicles i d’embarcacions i situada en un polígon de Màlaga, es va detenir a les persones que els realitzaven.

L’operació ha estat desenvolupada conjuntament per agents pertanyents a la Comandància de la Guàrdia Civil de Màlaga i de OCON-SUD, que han comptat amb el suport del Grup d’Acció Ràpida (GAR), la Unitat d’Helicòpters (UHEL) i el Servei Marítim de la Guàrdia Civil d’Algesires i Cadis.

Per a més informació poden establir contacte amb l’Oficina Perifèrica de Comunicació (OPC) de la Comandància de la Guàrdia Civil de Màlaga, en el telèfon 952.071.539.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací