Des de hui es pot sol·licitar el vot per correu per a les pròximes eleccions generals del 23J

287

Es pot tramitar a través de qualsevol oficina de Correus, i a partir d’aquest dimecres també es podrà tramitar a través del seu web

Actualitat Diària

Si vosté té pensat votar per correu en les pròximes eleccions generals del 23 de juliol ha de tindre present que ho pots fer des de hui (dia 30 de juny) i fins al 13 de juliol. I ho pot fer en qualsevol de les oficines de Correus. Així ho estableix la llei, i una vegada aquesta convocatòria d’eleccions ja està publicada en el BOE.

Hui dia només es pot sol·licitar presencialment en les oficines de Correus, però en les pròximes hores (possiblement a partir d’aquest dimecres, dia 31) també es podrà fer aquest tràmit a través del seu web.

Cal recordar que seran els primers comicis que se celebraran en ple estiu i per tal motiu es preveu que el vot per correu siga el més massiu de tota la història perquè per a aqueixes dates prop de 6.000.000 d’espanyols estaran en plenes vacances d’estiu.

Terminis per a sol·licitar-ho

Des del 30 de maig i fins al 13 de juliol està obert el termini de sol·licitud, que haurà de formular-se personalment i amb el DNI per a sol·licitar el vot per correu dins d’Espanya, que ha de remetre’s per via certificada no més tard del 19 de juliol.

Com es presenta la sol·licitud?

L’imprés de sol·licitud es pot descarregar en la web del Ministeri de l’Interior i presentar-se per via telemàtica en la pàgina de Correus (estarà activa dins de 24 hores, és a dir, aquest dimecres) o de manera presencial en una oficina.

Dies després l’interessat rebrà en el seu domicili un sobre amb les paperetes de cada formació política, el certificat d’inscripció en el cens i un altre sobre amb l’adreça de la Mesa on li correspon votar.

Triada la papereta i introduïda en el sobre corresponent, el tancarà per a ficar-lo en l’altre sobre dirigit a la Mesa electoral, on a més inclourà el certificat d’inscripció en el cens. Una vegada remés el vot, l’elector ja no pot votar presencialment.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací