El finançament del Grup Cajamar a empreses i famílies va generar 9.947 milions d’euros

326

Quantifiquen l’augment dels ingressos en forma d’impostos i cotitzacions

Actualitat Diària

La Junta General Ordinària d’Accionistes del Banc de Crèdit Social Cooperatiu-Grup Cajamar, celebrada al migdia de hui en la qual s’ha aprovat l’informe de gestió i els comptes de l’exercici 2022, ha donat també la seua conformitat a la incorporació al Consell d’Administració de Rosa María Vidal, com a consellera dominical, i de Francisco Astiz, com a conseller independent. Rosa María Vidal és actualment directora general de la signatura Broseta Abogados, i s’incorpora al Banc a proposta de les entitats valencianes integrades en el Grup Cooperatiu Cajamar. Per part seua, Fran Astiz és actualment assessor independent de negocis, després d’haver exercit durant quinze anys com a soci equity de PriceWaterhouseCoopers Espanya (PwC), companyia en la qual va desenvolupar la seua activitat professional com a auditor i assessor durant trenta-dos anys.

El president del Banc de Crèdit Social Cooperatiu-Grup Cajamar, Luis Rodríguez, en el transcurs de la seua intervenció davant la Junta General d’Accionistes, ha donat a conéixer l’impacte econòmic sobre la renda i l’ocupació, així com l’impacte fiscal, que va generar en 2022 l’activitat financera realitzada pel Grup Cooperatiu Cajamar, tant per les seues pròpies despeses de funcionament com a través del finançament concedit a empreses i famílies, que es materialitza en augments de consum i inversió.

Impactes derivats dels crèdits i préstecs concedits a empreses i famílies

El finançament concedit pel Grup Cooperatiu Cajamar en 2022 a través de crèdits i préstecs a les empreses i famílies va generar impactes positius en l’economia espanyola, ja que va contribuir a augmentar el consum i la inversió dels sol·licitants d’aquest finançament. L’informe Impacte Econòmic del Grup Cooperatiu Cajamar 2022, elaborat pel *Ivie, ha estimat aqueixos impactes en un total de 9.946,8 milions d’euros de renda, una xifra un 8,1% superior a la de 2021. Aqueix finançament atorgat per l’entitat ha contribuït també al manteniment o creació de 167.529 ocupacions, un 4,4% més que l’any anterior.

A més dels impactes econòmics sobre la renda i l’ocupació, l’informe quantifica l’augment dels ingressos per a les arques públiques en forma d’impostos i cotitzacions a la seguretat social. En el cas de l’activitat econòmica que genera el Grup Cooperatiu Cajamar a través del finançament que concedeix a empreses i famílies, l’informe estima aqueix impacte en 4.550,2 millons d’euros, la qual cosa representa també un increment del 18% enfront de la recaptació fiscal de 2021.

Impactes derivats de les despeses de funcionament

Al costat dels impactes del Grup Cooperatiu Cajamar pel finançament que concedeix, l’estudi, dirigit per Joaquín Maudos, director adjunt del Ivie, en col·laboració amb l’economista també de l’institut Eva Benages, analitza també els impactes que genera l’activitat ordinària de l’entitat sobre la renda, l’ocupació i els ingressos públics. Així, les despeses d’explotació en els quals incorre per al seu funcionament es tradueixen en un augment de la renda de 873,1 milions d’euros, en 11.965 llocs de treball a temps complet i en 285,9 milions d’euros d’ingressos per a les arques públiques. Els resultats obtinguts indiquen que per cada euro de despesa de funcionament del Grup Cooperatiu Cajamar es generen 1,6 euros de renda o PIB per al país, i cada milió que gasta l’entitat en la seua activitat permet mantindre 22 ocupacions a temps complet.

El Grup Cooperatiu Cajamar, a través de 1.016 oficines i agències en 2022, és present en totes les comunitats i ciutats autònomes espanyoles. Per tant, la distribució regional dels impactes econòmics del grup és proporcional al volum d’activitat que té en cada comunitat autònoma. La Comunitat Valenciana suposa, amb 258,8 milions d’euros en renda i 3.546 ocupacions, el 29,6% de l’impacte derivat de l’activitat de l’entitat, mentre que Andalusia representa un altre 27,2%, 237,7 milions d’euros en renda i 3.257 ocupacions. Aquestes dues autonomies, juntament amb la Regió de Múrcia, amb 145 milions d’euros de renda i 1.983 ocupacions, concentren quasi tres quartes parts dels impactes generats per les despeses d’explotació del grup.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací