Decretats tres dies de dol oficial per la defunció del poeta Francisco Brines

591

Actualitat Diària

El Govern valencià ha decretat tres dies de dol oficial en la Comunitat Valenciana en memòria del poeta Francisco Brines, mort aquest dijous a l’edat de 89 anys.

A més, el Palau de la Generalitat acollirà en el seu Saló Daurat aquest diumenge, de 10.00 a 13.00 hores, la capella ardent de l’escriptor, el primer Premi Cervantes amb el qual compten les lletres valencianes, amb la finalitat de permetre que les persones que així ho desitgin puguin acomiadar-se d’ell.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que la defunció del poeta, que es produeix a escassos dies d’haver rebut el màxim guardó de les lletres hispanes de mans dels Reis a la seva casa de Elca, a Oliva, suposa una “pèrdua enorme”, però perdurarà el seu llegat, perquè “simbolitza més que ningú el Mediterrani, la capacitat d’entendre el món des de la visió de la raó i el cor”.

Parafrasejant les paraules pronunciades pel poeta per a l’homenatge que la Generalitat i la Fundació Francisco Brines li van brindar al Jardí Botànico de València el passat 13 d’abril, l’autor de ‘La tardor de les roses’ “ha tancat el parèntesi entre dos nedes”, però “ens deixa la seva obra i l’herència de persona, d’actitud davant la vida, d’humanitat, de fraternitat”, ha dit el president.

“Estarà sempre entre nosaltres” i servirà de font d’inspiració en la tasca de millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes de la Comunitat, ha afegit.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací