Almassora quantifica en 400.000 els danys ocasionats per Gloria a la localitat

832

La localitat prepara l’informe de despeses per a reclamar ajudes públiques

Actualitat Diària

Sis empreses treballen sense descans a la platja d’Almassora per a reparar els danys causats aquesta setmana pel temporal Gloria, que superaran els 400.000 euros, segons l’estimació dels tècnics municipals. Jardineria, subministrament de clavegueram i aigua potable, bombament d’aigua, retirada de pedres i arena, a més del treball del Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML), s’afanyen per recuperar la imatge habitual de la costa.

Tres màquines treballen al llarg del passeig per a retirar l’arena i materials que va arrossegar la força de l’onatge, mentre l’SMML ja ha sol·licitat a les sis empreses els càlculs per a reclamar les ajudes públiques pertinents. Als 100.000 euros aproximats que suposaran els costos del treball d’aquestes signatures s’uneixen les futures inversions en reposició d’arbratge, asfaltat, jocs infantils, pèrgoles i passarel·les, entre altres.

Almassora limpieza temporal (2)

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, que ahir va tornar a la primera línia de costa per a comprovar l’avanç dels treballs de neteja al costat dels diputats Patricia Puerta, Abel Ibáñez i Santiago Agustí, ha anunciat que les persones desallotjades del seu habitatge en la nit del dilluns podran tornar hui a les seues cases, després que les bombes hagen retirat tota l’aigua del passeig marítim. L’accés també està habilitat a peu en la zona de Vora Riu.
No obstant això, el trànsit està tallat en tota la primera línia de costa per a permetre el treball de la maquinària pesant i la retirada de materials de gran grandària i arena abans que accedisquen agranadores i vehicles més lleugers per a completar la neteja a fons. És per això, que l’autobús escolar i el transport urbà mantindran el recorregut alternatiu activat aquesta setmana i el dilluns tornaran al seu itinerari habitual.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací