Cultura i l’AVAV anuncien les candidatures que es presenten als Premis Berlanga de 2021

591

Actualitat Diària

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV) han anunciat les candidatures que es presenten a la quarta edició dels premis de l’audiovisual valencià en les seues categories a concurs, ja amb la nova denominació de Premis Berlanga,

L’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual ha creat una web específica per als Premis Berlanga en la qual ja es poden consultar les candidatures presentades: consultar ací

En aquesta quarta edició s’han rebut més de cinquanta produccions, entre llargmetratges, curtmetratges, sèries i videojocs. Aquestes obres competiran en les 21 categories a concurs d’aquesta edició. Entre aquestes figuren nou pel·lícules candidates al millor llargmetratge de ficció i altres sis que opten al millor llargmetratge documental. Un any més, la categoria de millor llargmetratge d’animació no competeix en els premis, pel fet que no s’ha presentat cap producció animada.

En les categories que corresponen als curtmetratges, s’han inscrit vint-i-set obres, entre les quals onze són curtmetratges de ficció, deu són de gènere documental i sis són curts d’animació.

En l’apartat de sèries, enguany s’han presentat als premis sis obres per a televisió, entre les quals quatre optaran al premi a la millor sèrie documental, única categoria competitiva d’aquest apartat en 2021.

En la categoria de sèrie de ficció només s’ha presentat ‘L’Alqueria Blanca’. Tal com estableixen les bases dels premis, en haver-hi una sola candidatura, aquesta sèrie no competirà en aquesta edició, però es podrà presentar l’any que ve. Ocorre el mateix amb les sèries d’animació. En aquesta categoria únicament s’ha presentat la sèrie ‘Generació verda’. En haver-hi una sola candidatura, no competirà en 2021, però es podrà presentar en 2022.

No obstant això, les professionals i els professionals que hagen intervingut en aquestes dues produccions, sí que podran concórrer en les seues respectives categories, siguen tècniques o artístiques.

En la categoria de millor videojoc, s’han presentat quatre videojocs de producció valenciana, disponibles tant per a distintes plataformes en línia com per a Nintendo Switch, Xbox One o PS4.1.

Les categories 22 categories dels Premis Berlanga de 2021 són llargmetratge de ficció, llargmetratge documental, direcció, guió, música original, actor protagonista, actriu protagonista, actor de repartiment, actriu de repartiment, muntatge i postproducció, direcció de fotografia i il·luminació, direcció artística, direcció de producció, so, vestuari, maquillatge i perruqueria, curtmetratge de ficció, curtmetratge documental, curtmetratge d’animació, sèrie documental, videojocs i premi d’honor.

A partir del dimarts 2 de novembre s’iniciarà el període de votacions entre els acadèmics i les acadèmiques. El dia 18 es donaran a conéixer les nominacions d’aquesta quarta edició dels premis.

Ja amb la denominació de Premis Berlanga, la gala d’entrega de la quarta edició dels premis de l’audiovisual valencià se celebrarà el dissabte 4 de desembre al Teatre Principal d’Alacant i serà retransmesa en directe per À Punt.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací