Cultura de Castelló organitza una exposició fotogràfica oberta sobre les dones en l’ofici de la pesca

707

Actualitat Diària

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló ha obert la nova exposició del fotògraf documentalista Juan Plasencia, ubicada a la façana del Mercat Central en la plaça Santa Clara. La mostra de fotografies que conforma l’exposició anomenada ‘Pescadoras’ es podrà visitar des del 7 de novembre fins al gener de 2020.

“Un cop més la façana del Mercat Central es converteix en un llenç on diferents artistes amb un vincle amb el nostre poble han plasmat el seu talent en un edifici emblemàtic de Castelló. Ara és el torn de Juan Plasencia i la seua càmera per visibilitz ar el paper de les dones en l’ofici de la pesca”, defensa l’edil de Cultura, Verònica Ruiz.

La mostra retrata a través de fotografies el difícil camí que han hagut de patir les dones pescadores del Palmar, la pedania de València, i la seua resistència durant més de 750 anys per poder eixir de pesca amb les mateixes condicions que ho feien i ho fan els homes.

Juan Plasencia és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Jaume I. L’artista ha sigut guardonat amb el premi ‘Objetivo Abierto i becat pel Ministeri de Presidència per a realitzar el treball fotogràfic ‘El legado de la guerrilla’. Així mateix, Plasencia ha realitzat més de 30 exposicions arreu del País Valencià, Perú i Romania.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací