El Concurs de Mascletaes Ciutat de Castelló cerca pirotècnies per a disparar en la Magdalena 2020

677

La coincidència amb Fallas condiciona a les empreses, de moment només s’han presentat quatre per a 7 dies de festa

El Concurs de Mascletaes Ciutat de Castelló treballa contra-rellotge a la cerca de pirotècnies que disparen durant les Festes de la Magdalena en 2020. El problema fonamental, és que enguany Magdalena i Falles se celebren durant els mateixos dies i les empreses tenen ‘el cor trencat’, o per ser més exactes, es queden en Falles. Des del Patronat prometen que el concurs tirarà avant i amb trets del nivell que requereix Castelló. Peñarroja ha anunciat que no faltarà a la cita.

EM/ Actualitat Diària

La coincidència de les Festes de la Magdalena 2020, amb les Fallas, ha presentat un problema important al Patronat de Festes. Mentre altres anys les pirotècnies es pegaven per participar en el concurs de Mascletaes Ciutat de Castelló, enguany trenca totes les previsions.

La majoria de les empreses pirotècniques ‘tenen el cor trencat’, que diria Alejandro Sanz, però davant la seguretat que no podran arribar a tot, enguany no han presentat la seua proposta per a participar en el Concurs *Ciutat de Castelló i es queden en la capital del Turía i la seua província.

No ha sigut una decisió fàcil, però sí la més pràctica per a ells. En conseqüència, quan altres anys ja es donava per conclosa la selecció i es posava data al sorteig per a determinar quan disparava cadascuna d’elles, a hores d’ara, tan sols hi ha quatre pirotècnies per als 7 dies de concurs.

“Té la seua lògica, comentaven des del sector de Festes. València és molt potent, les empreses no sols disparen en la Plaça major de València, també són contractades per altres municipis, per les falles, hi ha una gran oferta i molts contractes en joc. Pocs s’arrisquen a presentar-se ara quan ni tan sols saben quan hauran de disparar en la capital del Túria.

Cal assenyalar, que les Festes de la Magdalena se celebraran entre el 14 i el 22 de març, perquè és una celebració que canvia la seua data cada any, com a Setmana Santa, perquè tots dos esdeveniments depenen del cicle lunar. La Magdalena, concretament, gira entorn del tercer diumenge de quaresma, moment en el qual es commemora la baixada de la muntanya al pla i la fundació de la ciutat, per això són Festes Fundacionals.

No ocorre el mateix amb València, les dates del qual són sempre les mateixes, entorn del 19 de març, San José. El programa de València, previ a San José coincideix de ple amb la Magdalena 2020…

Fonts del Patronat de Festes afirmen que s’està treballant a fons per a solucionar el problema, d’aquesta forma, es diu personalment a cadascuna de les pirotècnies conegudes, per a intentar aconseguir completar els trets de la setmana de festes, i concretament els del Concurs Ciutat de Castelló, que se celebrarà entre els dies 16 i 22 de març.

Des del Patronat no han facilitat el nom de les empreses que ja han confirmat la seua intenció de disparar a Castelló, ni el d’aquelles que han rebutjat de pla la seua participació. Encara hi ha temps i es dóna per fet que el concurs de Mascletaes se celebrara, com estava previst i a més amb el major nivell, el que s’espera per a les mascletaes que disparen a Castelló.

Peñarroja no faltarà a la cita

Malgrat tot, si que es pot confirmar, que una de les empreses que ja ha assegurat que “dispararà a casa” serà Peñarroja, de José Nebot.

El responsable de Peñarroja assenyalava que no és tan inusual el que està ocorrent enguany, i de fet hi ha hagut més ocasions en les quals han coincidit Falles i Magdalenes i s’ha resolt sense problemes. A més, apuntava, “encara és ràpid”. I és que moltes empreses es troben encara de vacances, ells aprofiten aquestes dates en les quals hi ha menys esdeveniments i els dies són més curts per a prendre el seu temps de descans. “El normal és, que aquestes coses es resolguen entre La Puríssima i Nadal”

I com toca, Peñarroja vindrà a donar el millor espectacle: “jo jugue a casa i estic obligat a fer les coses bé i a donar el millor”

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací