Costas desallotja i valla el Ortega Playa mentre els seus inquilins tracten de trobar una solució habitacional

617

La regidora de Vivenda ha acompanyat als inquilins a Serveis Socials per a solventar la seua situació

Társila Galdón/Susana Barberà/Actualitat Diària

La regidora de Vivenda ha arribat prop de les nou del matí mentre tant el Front Obrer de València com Jorge Cataluña observavan com tècnics de Costas vallavan tota la zona, incluida l’altra construcció esportiva que debia demolir-se. Així, Maria Jesús Garrido ha manifestat que “he intentat mediar per a que no ni haja més problemes”, veent ja l’inevitable desallotjament dels inquilinsm ja que la zona es territori oficial de l’Estat.

La regidora ha acompanyat a Jorge Cataluña a Serveis Socials per a trobar una solució habitacional, ja que front l’impossibilitat de negociar amb Costas, l’inquilí ha acceptat l’oferiment.

Per això, María Jesús Garrido ha explicat que una vegada es troben a Serveis Socials demanaran un hostal per a que es quede Jorge durant dues setmanes. Mentre, també ha asegurat que tramitaran una ajuda d’emergència de la Generalitat i així poder solucionar la seua situació.

No obstant, no tot ha eixit com s’esperava, ja que segons el portaveu oficial del Front Obrer de València, Hugo López Martínez; “En ves d’un hostal li han oferit que es quede en un alberg durant un mes”. Front la pregunta de si es quedarà, el portaveu ha sigut taxatiu: “No es quedarà ni un dia”.

A més, tant el Front Obrer de València com ambdós inquilins estan barallan les distintes possibilitats per posar una solució a la seua situació. Des de Serveis Socials els han assegurat que durant l’agost no ni han hostals. “Estem buscan un lloc on acollir-los”, ha explicat López Martínez y ha afegit: “L’alberg es contempla com a l’última de les opcions”.

Actualment, Jorge els seus tres gossos i el seu company, Julián, han sigut repartits entre diferents llars del Front Obrer de València, segons han informat fonts de l’organització. Aquest allotjament es prolongarà fins el dimars a l’espera de novetats del tràmit d’ajuda d’emergència de la Generalitat. D’altra banda, l’Ajuntament ha assegurat que Cataluña no ha renunciat oficialment a l’ajuda oferida.

Serveis Socials també ha informat als interessats que a l’altre dels inquilins li correspon anar a Serveis Socials ubicats en la zona de la Salera, però front l’incerteza en la que es troben: “No crec que vajan, però es la seua decisió” ha afegit el portaveu de Front Obrer de València. Per la seua part, fonts de l’Ajuntament maticen que si no acceptara lo que se’ls ofereix, ells no poden fer res.

Per la seua part, López Martínez ha afirmat que si no ofereixen més solucions, volveran a manifestar-se, ja que malgrat que ells es sensibilitzenamb tot el món: “és una persona molt solidària”.

Cal tindre en compte que el dimecres passat ja es van reunir amb la regidora de vivenda per trobar solucions. La situacióm tan complexa com és, té prous vessants. Garrido els va intentar tranquilitzar ja que “en agost no ni han desallotjaments per que els Tribunals estan tancats”. Però al ser competència de Costas i haver una sentència firme, el desallotjament s’ha produït igualment.

Encara més, també els ha recomanat cridar a la PAH (Plataforma d’afectats per l’hipoteca) per obtindre més ajuda i així ho van fer. ” La PAH estava de vacacions” ha informat Hugo López Martínez. “Açò es sols un pegat, esperem trobar una solució de veritat”, han exigit a la vegada fonts de FOV.

Front l’espera de més novetats, la situació ha enervat a més d’un, ja que Costas també ha vallat la zona que no debia demolir. Per la zona també ha aparegut l’advocat del Círcul Mercantil, Eduardo Cueves, qui ha mantingut que ningú els havía avisat que s’anava a vallar tot el recinte: “podrian haver-nos remés alguna nota o algo”, ha valorat.

Front la sorpresa en la que ha començat el dia també el que és la Casa de Banys, on es realitzen activitats esportives, l’advocat s’ha desplaçatallí per solventar la situació. No obstant aixó, el directorterritorial no es trobava en eixe moment, per lo que l’advocat del Círculo Mercantil ha solicitat una reunió.

A més, també ha manifestat que ja havia mantingut anteriors reunions amb la Direcció General de Costes: “Ni ha un expedient obert per una sol·licitut d’una concesió administrativa”, ha aclarat i ha prosseguit: “Es a dir, encara que el lloc es trobe en domini públic marítim, hem solicitat poder seguir amb l’activitat esportiva”.

D’altra banda en el moment en el que es preguntava a Jorge Cataluña, l’advocat es mostrava ferm: “els propietaris en ningun moment li van donar les claus, sino a l’anterior inquilí a ell”.

Un camió de vending ha mostrat la seua indignació per que “no puc accedir on estan les màquines” i ha afegit una treballadora: “m’han dit que creue per la platja”. Front la resposta, la treballadora s’ha mostrat indignada, ja que “no puc aparcar un camió en la platja així com així”. També els demés caminants s’han molestat front la gran quantitat d’afluència.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací