La Diputació farà d’Orpesa la capital mundial del patinatge aquest cap de setmana amb la ‘World Inle Cup’

920

La Copa del món de maratons sobre Patinatge atraurà la participació de 620 esportistes de 23 països
Actualitat Diària

La Diputació de Castelló tornarà a potenciar l’esport com a reclam turístic internacional el cap de setmana vinent a Orpesa en acollir per primera vegada una competició del World Inline Cup, la Copa del Món de Maratons sobre Patinatge a través del seu programa Castelló, Escenari Esportiu.

En total seran 625 esportistes procedents de 23 països del món que participaran en aquesta competició que deixarà un impacte econòmic directe en els dies del seu desenvolupament de 290.000 euros en la província i permetrà promocionar la marca turística de Castelló entre milions de seguidors d’aquesta competició a tot el món.

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha presentat aquest matí les dades més destacades d’aquesta competició que “tornarà a mostrar el clima, el paisatge en la mateixa riba de la platja, la qualitat organitzativa i de les nostres instal·lacions que demostren que en la província de Castelló tenim el millor escenari esportiu. Aquest cap de setmana serà un vertader espectacle veure als millors patinadors del món competir a l’entorn de la platja de la Concha d’Orpesa, i convidem a tots els castellonencs al fet que s’acosten a gaudir-ho”.

L’III Roller Marató Internacional tindrà proves de tres distàncies (10, 21 i 42 quilòmetres) i serà la de 42 quilòmetres la que albergue la competició mundial. Tindrà lloc el dissabte 17 de març a les 15:30 hores. D’altra banda, el diumenge 18 a les 10 hores tindrà lloc el Trofeu Internacional Mini, Aleví i Populars.

Castelló com escenari esportiu

Si alguna cosa s’ha destacat en la presentació d’avui és la importància que té que la província s’haja introduït per primera vegada en la història en aquest calendari mundial de maratons de patinatge, en acollir a més la primera prova de la World Inline Cup2018. Només set ciutats del món seran seus d’aquesta copa: Orpesa (Espanya), Rennes (França), Dijon (França), Incheon (Coreja), Ostrava (República Txeca), Harbin (Xina) i Berlín (Alemanya).

El diputat ha assegurat que “aquest campionat serà una autèntica llançadora per al turisme internacional, per a posicionar en desenes de països del món la nostra província com el millor escenari per a practicar esport i competir”, ha assenyalat el diputat, qui ha posat l’accent en algunes xifres. “Indicadors importants a tenir en compte són que el 81% dels participants són de fora de la província de Castelló, el 40% dels inscrits són estrangers”.

Per part de l’organització, Carlos Nicolau, del Club Patí Castalia, ha destacat també que “els millors patinadors de velocitat estaran aquest cap de setmana en la província, amb la presència de l’actual campió del món, també personal tècnic de la federació internacional. És alguna cosa molt important per a posicionar la nostra terra com a seu de campionats internacionals”.

I des de l’Ajuntament d’Orpesa, la regidor Sonia Bellés, ha agraït a la Diputació de Castelló “el seu suport als ajuntaments de la província perquè els nostres pobles puguen albergar proves com aquesta que dinamitzen la nostra activitat i ens segueixen posicionant com a destinació de turisme esportiu a nivell internacional”.

 

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací