Consum amplia la seua flota de vehicles 100% elèctrics

341

El vehicle nou, que ja opera a Benidorm, se suma als dos camions elèctrics que presten servici a la zona sud des de l’any passat

Actualitat Diària

Consum ha incorporat un nou camió 100% elèctric per al repartiment d’aliments a les seues tendes de Benidorm. El vehicle se suma a la flota elèctrica de la Cooperativa, que l’any passat va incorporar dos camions 100% elèctrics per al repartiment d’aliments a les seues tendes de la Regió de Múrcia, el sud d’Alacant, Andalusia i l’oest de Castella-la Manxa; més de 200 supermercats en total. D’esta manera, Consum es convertix en una de les primeres empreses del sector de la distribució alimentària espanyola en l’ús d’este tipus de vehicles. 

La Cooperativa aposta per la descarbonització de la distribució urbana, guiada per Fuso Daimler Truck España, amb un vehicle eCanter de 7.500 kg. El camió té una autonomia real de més de 100 km, amb la possibilitat de càrrega ràpida de bateries en una hora i mitja i amb capacitat per a transportar 10 palets. Hi haurà una estació de càrrega ràpida de 50 kW/h per a recarregar les bateries mentre es carrega el camió amb les mercaderies d’esta unitat. L’objectiu és optimitzar el temps i donar tanta rotació com siga possible al vehicle perquè puga fer desplaçaments durant tot el dia.

Amb l’ús d’este camió 100% elèctric, amb tecnologia neta i etiqueta 0, la Cooperativa ha calculat que deixarà d’emetre 12.700 kg de CO2 a l’any, fet que minimitzarà, encara més, la petjada de carboni, un dels objectius prioritaris de la Cooperativa com a empresa socialment responsable.

Així doncs, Consum continua la seua marxa per la mobilitat elèctrica amb camions, en línia amb la Llei de canvi climàtic, que insta l’adopció de mesures per tal de tindre un parc de vehicles sense emissions directes de CO2 en 2050. 

Flotes més sostenibles

En 2022, la flota de vehicles de transport fins al client final, és a dir, de la plataforma a la tenda, estava composta, a més, per 509 vehicles, 424 amb motors Euro6 d’última generació i 23 camions propulsats amb gas natural, un combustible alternatiu al petroli, més eficient i net. 

A més, Consum també aposta per l’electrificació dels vehicles de repartiment a domicili. Durant l’any 2022 es van proveir 15 vehicles 100% elèctrics per al repartiment a les ciutats. A banda que no contaminen, estos vehicles tenen l’avantatge d’accedir a nuclis urbans restringits als vehicles amb emissions.

D’esta manera, la Cooperativa manté l’aposta per l’electricitat per al repartiment i la logística dels seus productes, i també per la mobilitat dels clients als supermercats, amb la instal·lació de punts de recàrrega de cotxes elèctrics en els aparcaments de les seues tendes; pel desenvolupament de dos programes pilot per al transport refrigerat, mitjançant furgonetes elèctriques, i també pel repartiment a domicili amb bicicletes elèctriques.

Menys emissions

En 2022, Consum va aconseguir la tercera estrela Lean & Green i es va convertir en l’única  empresa de distribució alimentària que va obtindre esta distinció en 2022. Després de treballar diversos anys en matèria de sostenibilitat, reduint progressivament les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle en la cadena de subministrament, la Cooperativa s’ha sumat a la iniciativa i ha aconseguit les tres estreles en el primer any d’auditoria, i això ha fet que es posicione al capdavant de la sostenibilitat de la logística en el sector de la distribució alimentària. 
La reducció del 40,33% d’emissions de CO2 respecte de l’any base (2018 enfront de 2021) ha fet possible esta tercera estrela Lean & Green, una certificació internacional de sostenibilitat logística liderada a Espanya per l’AECOC.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací