Mazón presenta la reforma fiscal del PPCV amb rebaixes de l’IRPF

305

“La reforma fiscal del PPCV és real, beneficiarà a tots els valencians i suposarà un estalvi de 1.750 milions d’euros”, explica el president del PPCV

Actualitat Diària

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha presentat hui l’actualització de la reforma fiscal del PPCV, “una reforma real, que suposarà un estalvi de 1.750 milions d’euros i amb la qual les rendes de menys de 35.000 euros seran les que menys imposats paguen de tota Espanya”.

Mazón ha presentat la reforma fiscal acompanyat pels membres de l’equip econòmic del PPCV. “Portem molt temps treballant en les mesures, de manera seriosa, coherent, pensant en les persones. Són mesures que es poden aplicar ja i que s’ajusten a la realitat de la Comunitat Valenciana, adaptant-se a les necessitats de la butxaca dels ciutadans i del manteniment dels serveis públics. Si els ciutadans ens donen la seua confiança el 28 de maig aquesta reforma s’aplicarà amb immediatesa, amb efectes de l’u de gener d’enguany”, ha indicat.

Carlos Mazón ha assenyalat que “l’evolució fiscal, l’augment del cost de la vida, la cistella de la compra i la situació cada vegada més asfixiant de les famílies obliguen a una actualització permanent de les condicions fiscals. Per això, el govern del canvi del PP mantindrà una revisió fiscal permanent per a tractar d’adequar la fiscalitat a la realitat de la vida, a les necessitats dels ciutadans”. 

El president dels populars ha fet una radiografia de la situació actual. “Els salaris mitjans són un 9% inferiors a la mitjana d’Espanya, la renda per càpita un 12,6% de mitjana inferior al de les CCAA i som els últims juntament amb Catalunya en el rànquing de competitivitat fiscal. Els ciutadans s’estalviaran 1.750 milions d’euros amb aquesta reforma, 220 milions més respecte a l’última proposta del PPCV”. 

Rebaixes de l’IRPF

El president del PPCV ha explicat que amb aquesta reforma “els valencians s’estalviaran en impostos 1.750 milions d’euros, dels quals 1.000 milions corresponen a baixades de l’IRPF”. “El 80% dels contribuents de la Comunitat Valenciana tindran els impostos més baixos de tota Espanya. Amb aquesta proposta es rebaixa l’IRPF a tots els contribuents, especialment a les rendes més baixes i mitjanes”, ha assenyalat.

Mazón ha indicat que una de les claus del projecte fiscal del PPCV és la simplificació de trams de l’IRPF. Així, ha explicat que la tarifa estatal (que suposa el 50% de l’impost) té 6 trams, que van del tipus mínim del 9,50% a un tipus màxim del 24,50% “i enfront dels 11 trams del Govern de Ximo Puig, que van del 9,00% al 29,50%, proposem una tarifa autonòmica de 7 trams, que aniran del 8,75% per a les rendes més baixes al 24,50% per a les rendes més altes”.

“Amb el PPCV ningú pagarà més del 50% de la seua renda per l’IRPF. Presentem una reforma ampliada que evita el caràcter confiscatori, que baixarà els impostos a tots els valencians, i especialment als salaris més baixos. D’aquesta manera, els salaris baixos i mitjans de la Comunitat seran els que menys imposats paguen de tota Espanya”, ha subratllat.

El president del PPCV ha indicat que la nova tarifa que presenta el PPCV “suposa una baixada mitjana d’un 10% sobre l’última tarifa del Consell de Puig, podent arribar a un 40% amb les noves deduccions”. “Les rendes baixes i mitjanes fins a 35.000€ són les grans beneficiades de la rebaixa de l’IRPF que proposem, ja que són les que menys IRPF pagaran de tota Espanya. Estem davant una reforma per a tots els contribuents, sense exclusió, on els que menys tenen i les rendes baixes més benefici obtenen”, ha assenyalat.

En la reforma es fixa el tipus mínim en el 8,75%, sent el tipus mínim més sota després de Madrid (8,50%). “En haver-se incrementat el mínim personal i familiar fins a un 10% més del tipus estatal, aconseguim ser el lloc d’Espanya on menys paguen les rendes baixes i mitjanes fins a 35.000€. Això suposa col·locar a la Comunitat Valenciana a l’avantguarda de la competitivitat fiscal i retornar als valencians l’esforç realitzat en els últims anys, en els quals han suportat els impostos més alts de tota Espanya (juntament amb Catalunya) amb el govern de Ximo Puig”.

Noves Deduccions en l’IRPF proposades pel PPCV

Mazón ha explicat que el PPCV “revisarà i actualitzarà les deduccions existents, algunes de les quals a penes afecten uns pocs contribuents, implantant un sistema més simplificat i que arribe a més persones, entorn de quasi dos milions de valencians. Es tracta de baixar tots els impostos a tothom”.

El president del PPCV ha subratllat les deduccions plantejades per als treballadors autònoms. “Proposem una deducció de 350€ per a persones majors de 65 anys que tinguen a càrrec un descendent no contribuent en IRPF -i que s’augmenta fins a 600€ si té dos o més descendents al seu càrrec-, una deducció de 250€ per alta d’autònom menor de 35 anys o major de 50 anys, que no haja sigut autònom anteriorment i mantinga el seu negoci dos anys, deduccions de 150€ per contractació del primer empleat per a un autònom menor de 35 anys o major de 50 anys -s’augmenta a 250€ si el contractat és major de 45 anys- i deduccions de fins a 250€ pel 10% de les inversions realitzades en el seu negoci per un autònom menor de 35 anys o major de 50 anys o una persona amb discapacitat”.

Així mateix, ha detallat deduccions relacionades amb la salut. Així, s’inclouen deduccions de fins a 300€ pel 30% de les despeses generades per membres de la unitat familiar que necessiten ajuda per patir qualsevol patologia assimilada a problemes de salut mental. La reforma inclou una altra deducció de fins a 200€ pel 30% de les despeses generades per membres de la unitat familiar amb malalties cròniques d’alta complexitat o les denominades rares o minoritàries -s’augmenta fins a 300€ si la unitat familiar és família nombrosa-, així com deduccions de fins a 200€ pel 30% de les despeses generades per membres de la unitat familiar amb diagnòstic de dany cerebral adquirit o alzheimer -que s’augmentarà fins a 300€ si la unitat familiar és família nombrosa-.

En aquest apartat queden recollides, així mateix, deduccions de fins a 300€ pel 30% de les despeses generades per membres de la unitat familiar vinculats a la salut bucodental i de fins a 200€ pel 30% de les despeses generades per membres de la unitat familiar vinculats a la salut visual, com a lents de contacte o ulleres amb graduació.

Finalment, la reforma fiscal actualitzada del PPCV inclou una deducció de fins a 300€ pel 30% de les despeses generades pels membres de la unitat familiar associats a pràctiques esportives i saludables, inclosos les despeses federatives. La pràctica esportiva genera menys despeses sanitàries. En aquest cas, si el declarant és major de 65 anys o té una discapacitat igual o superior al 33%, el límit s’incrementa fins al 50% i si el declarant és major de 75 anys o té una discapacitat igual o superior al 66%, el límit s’incrementa fins al 100%.

Rebaixa de la pressió fiscal del 13,21%

Mazón ha resumit que “es tracta d’una reforma fiscal que suposarà baixar la pressió fiscal en el tram autonòmic en un 13,21% i provocarà un creixement estimat del 1,5 del PIB. Aquests anys la Comunitat Valenciana ha passat de ser la tercera a la quarta en PIB a nivell nacional. L’alleujament fiscal augmentarà el consum mitjà de les llars un 1,95%. Preveiem un augment de recaptació per l’augment de l’activitat. Reduirà el dèficit un 0,5% i preveiem un descens de l’atur en la Comunitat de dos punts, del 13 a l’11% gràcies als afectes que tindrà sobre l’economia i l’ocupació que és el gran objectiu juntament amb el manteniment dels serveis públics. Volem mantindre el nivell de consum. Es tracta d’ingressar més via activitat, no via impositiva”.

“Una proposta ambiciosa, que alleujarà a les rendes mitjanes i baixes i que retornarà als ciutadans els quasi dos mil milions d’euros de més que la Generalitat ha recaptat. Es tracta d’una reforma que suposarà una reactivació per a l’ocupació, per al manteniment, enfortiment i sostenibilitat de la nostra educació pública, sanitat pública i serveis socials públics”, ha conclòs.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací