Les obres en els col·legis d’Ambaixador i Santa Quitèria d’Almassora prenen forma amb l’elecció dels dissenys

866

Les dues construccions formen part del pla Edificant, que delega les competències en el Consistori 

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora ha reunit el tribunal que triarà els dissenys dels col·legis Santa Quitèria i Ambaixador Beltrán per tal d’inicar el provés fixat en sengles plecs de condicions tècniques i administratives. Així doncs, el centre Santa Quitèria ha rebut una totalitat de sis candidatures, mentre que l’Ambaixador Beltrán n’ha reunit 14 alternatives entre les que escollir. Ambdós projectes formen part del pla Edificant, que delega les competències en el Consistori.

Almassora ha apostat per un concurs d’idees per poder abordar totes dues actuacions. L’Ajuntament  d’Almassora ha triat aquesta fórmula per trobar el millor disseny redactat per signatures externes i així, poder accelerar els terminis de construcció. En tot moment, el govern està sotmés a les indicacions redactades pels tècnics municipals. L’objecte del concurs és el mateix en ambdués construccions i l’idea seleccionada servirà de base al projecte tècnic, bàsic i d’execució.

A l’hora d’elegir els dissenys, el jurat, composat per  un arquitecte municipal i dos independents designats per la Junta del Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló, ha de valorar distints aspectes: valor arquitectònic, artístic i originalitat (fins a 65 punts), racionalitat i sostenibilitat per a la seua materialització (fins a 25 punts) i adequació de la proposta a l’entorn urbà circumdant (fins a 10 punts).

Els dissenys hauran d’adequar-se al programa de necessitats de la Conselleria d’Educació, perquè, davant el mínim incompliment, el disseny quedaria fóra del concurs. El primer premi a cadascú de les dues construccions, gaudirà d’una menció honorífica respectivament.

Valor estimat del contracte i especificacions

El valor estimat del contracte per a la redacció del col·legi Santa Quitèria ascendeix a 211,330,11 euros. El disseny del col·legi haurà d’ajustar-se a una superfície de 5.041,70 metres quadrats i un perfil escolar de tres unitats d’Infantil, sis de Primària i menjador per a 180 comensals distribuïts en dos torns. La construcció del centre, que posarà fi als barracons instal·lats en 2010, arribarà als 4,1 milions d’euros.

En el cas de l’Ambaixador, el disseny està fixat en 345 000 euros. El projecte inclou l’enderrocament dels dos edificis del recinte actual. A més a més, també caldrà enderrocar els murs perimetrals i el clos, així com els antics habitatges dels mestres, atés que el futur Ambaixador Beltrán serà més ampli que l’actual. En aquest cas, el disseny haurà d’ajustar-se a un solar de 5.700 metres quadrats amb sis unitats d’Infantil, 12 de Primària i menjador per a 360 comensals distribuïts en dos torns. L’enderrocament i construcció eixirà a concurs públic per 6,1 milions d’euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací