El Consell insta al Ministeri a incloure 400 hectàrees de vinya per a l’el·laboració de cava en fase de reestructuració

Rodríguez Mulero, ha celebrat la decisió ministerial d'atendre les sol·licituds de plantació

1631

ActualitatDiària

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha instat al Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient a incloure 400 hectàrees de vinya per a cava en fase de reestructuració.

Respecte d’això, el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, ha celebrat la decisió ministerial d’atendre les sol·licituds de plantació de vinya per a cava, tramitades per la conselleria, i efectuades abans del 29 de desembre de 2017, -que suposa l’entrada de 200 hectàrees a part de les 700 hectàrees ja registrades amb anterioritat a octubre de 2017-, i no lesionar els drets adquirits pels agricultors valencians que han sol·licitat la plantació.

No obstant això, ha insistit en la necessitat d’incorporar també les superfícies incloses en els plans de reestructuració de vinya, que són per a un període de cinc anys i conclouen al juny de 2018, que en la conselleria estan en fase de tramitació.

Així mateix, Rodríguez Mulero ha assenyalat que esta decisió limita el creixement del sector del cava valencià i demana al ministeri que reconsidere la liberalització del mercat del cava, com van sol·licitar per unanimitat les Corts Valencianes.

En este sentit, el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural ha oferit diàleg al Ministeri per a reconduir la situació i que siguen els propis viticultors de Requena, l’Associació d’Elaboradors de Cava de Requena i el mercat els que decidisquen sobre el futur del cava valencià i no una resolució administrativa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací