La Generalitat consciència a més de 700 veïns d’urbanitzacions dins de la campanya ‘Stop al foc’

Més de 700 veïns d'urbanitzacions situades en zones forestals de la Comunitat Valenciana han participat en les 36 jornades informatives

826

Aquestes jornades busquen fomentar la prevenció i l’autoprotecció dels habitants de la interfície urbà-forestal

Més de 700 veïns d’urbanitzacions situades en zones forestals de la Comunitat Valenciana han participat en les 36 jornades informatives

Actualitat Diària

Més de 700 veïns d’urbanitzacions situades en zones forestals de la Comunitat Valenciana han participat en les 36 jornades informatives de prevenció d’incendis que duu a terme la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Canvi Climàtic i Transició Ecològica, i que s’inclouen dins de la campanya ‘Stop al foc’.

Aquestes xarrades busquen fomentar la prevenció i l’autoprotecció dels habitants de la interfície urbà-forestal (IUF), és a dir, en aquelles zones limítrofes o que es troben dins del medi natural, principalment urbanitzacions amb alt risc d’incendi forestal.

Aquesta campanya de conscienciació i sensibilització, posada en marxa a través de la direcció general de Prevenció d’Incendis Forestals, compta amb la col·laboració dels Ajuntaments, Diputació de València, Castelló i Alacant, Consorcis de Bombers i Agents Mediambientals.

La iniciativa, que ja s’ha dut a terme en altres exercicis, ha tornat a tindre un gran acolliment i acceptació per ajuntaments i residents d’urbanitzacions, nuclis rurals dispersos o disseminats que es troben en sòl forestal o limitant amb ell. Els participants han valorat molt positivament la seua pertinència, les recomanacions sobre com previndre el risc d’incendi forestal, reaccionar adequadament i acte-protegir-se en cas de perill.

Amb aquesta campanya, segons declaracions del director general de Prevenció d’Incendis Forestals, Diego Marín, “pretenem que els habitants d’aquests enclavaments siguen conscients dels riscos que comporta viure en un espai envoltat de massa forestal i de la necessitat d’involucrar-se i comprometre’s, tant a nivell individual com col·lectiu, i adoptar totes les mesures que siguen necessàries per a minimitzar al màxim el risc d’incendi.

“En les xarrades, a més de la informació proporcionada pels monitors perquè els residents en aquestes zones puguen reaccionar adequadament en cas de perill, se’ls entreguen dos fullets divulgatius amb recomanacions i pautes de comportament explícites en relació amb l’edificació, el manteniment de les parcel·les i la cura de l’entorn”, ha explicat Marín.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací