Compromís presenta un nou model de mobilitat que agilitza els temps del transport ferroviari

281

Redibuixa la mobilitat en totes les comarques, des de la costa fins a l’interior

Actualitat Diària

El cap de llista de Compromís a les Corts, Vicent Marzà, ha presentat el el nou model de mobilitat amb la qual la formació no sols agilitzarà el deficient transport ferroviari actual, sinó que redibuixa la mobilitat en totes les comarques, des de la costa fins a l’interior en un nou model que aporta cohesió, equilibri i sostenibilitat a la mobilitat en el conjunt de Castelló.

“No estem vertebrats de forma correcta en el transport públic, cada día tardem més en conectar-mos amb la línea de tren”, explica Marzà. El cap de llista de Compromís asegura que els horaris cada vegada son pijors i el temps d’espera i de trajecte son més grans. “Desde Compromís plantegem una proposta integral de mobilitat per a les comarques del nord de Castelló que està formada per tres punts fonamentals”.

Menys temps de trajecte en els trens entre Vinaròs – Castelló – València

“Compromís reduirà els temps del trajecte de tren Castelló a València a 50 minuts; reduirà el traçat entre Vinaròs a Castelló a 43 minuts i connectarà amb tren Vinaròs i València amb una hora i 33 minuts. Aquesta major agilitat en les connexions ferroviàries, que és fruit d’una reestructuració organitzativa i de la implantació de trens més ràpids, suposarà una millora de la qualitat de vida, de la mobilitat, de la sostenibilitat, però a més anirà acompanyada d’un augment de freqüències”. 

Marzà apunta que “tot això es farà sense necessitat de prolongades obres d’infraestructura, sinó amb un replantejament organitzatiu integral que proposa Compromís i que ha treballat amb experts i amb entitats cíviques que treballen per un millor transport públic”. 

Així, ha exposat Marzà al costat de la número dos de les Corts, Verònica Ruiz i el candidat a l’alcaldia, Ignasi Garcia, davant l’estació de Renfe de Castelló, aquesta proposta suposarà una millora de fins a 30 minuts en els traçats Vinaròs-Castelló-València, amb nous trens, sense transbord a Castelló i convertit en CIVIS.

Coordinació d’horaris, unificació de tarifes i bitllets, i creació de noves línies metropolitanes

El candidat de Compromís ha afegit que la millora ferroviària no serà un fet aïllat. “Impulsarem, com hem fet a València, dues autoritats metropolitanes, una en l’àrea de la Plana Alta i Baixa, és a dir la zona metropolitana de Castelló, i una altra en el Maestrat, en el ària de Vinaròs, Benicarló, Peníscola”. 

Aquests organismes unificaran bitllets i tarifes, establiran una targeta única integrada, planificaran horaris, coordinaran necessitats i serveis com el lloguer de bicis, i vertebraran els horaris de busos llançadores amb els de tren. “Aquesta coordinació d’horaris, de tarifa única, facilitara transbords i connexions, evitarà temps d’espera, i s’adaptarà a les necessitats horàries de cada territori.

Vertebració del territori: creació de nodes comarcals i transport a demanda

“La tercera columna d’aquesta racionalització de la mobilitat a la província és la connexió ràpida, àgil i operativa de qualsevol punt de l’interior amb aquesta línia ferroviària de la costa, una assignatura pendent a les nostres comarques que necessita l’impuls de Compromís per a fer-se realitat”, ha afirmat Marzà. 

“Impulsarem busos llançadora que connectaran de manera ràpida, àgil i amb molta freqüència amb municipis intermedis, que actuaran de centres de polaritat comarcal. Aquests nodes d’interior, definits segons necessitats de mobilitat i de polaritat comarcal, seran la porta d’entrada cap als pobles de la zona més interior, a través de serveis de transport a demanda”. 

Segons Marzà, d’aquesta manera es reduirà de manera notable i es racionalitzarà la connexió de l’interior amb la costa, evitant eterns viatges en bus amb centenars excessives parades i canvis de plataforma des de les zones d’interior.

Model per a Castelló ciutat

Per part seua, el candidat de Compromís a l’alcaldia de Castelló, Ignasi Garcia, ha detallat el model “sostenible, verd i econòmic” i passa per vertebrar la ciutat i cosir els barris. “Volem que la gent de Castelló i de la zona metropolitana veja més senzill arribar al centre de la ciutat amb transport públic que amb vehicle privat”. 

En aquest sentit, ha apuntat que “hem de millorar els accessos al centre, amb pàrquings dissuasius públics, connectats amb les zones comercials amb busos llançadora amb la freqüència necessària. Cal facilitar la intermodalitat de les parades amb horaris actualitzats, a temps real”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací