Compromís per Vila-real es mantindrà a l’oposició en la legislatura 2019-2023 per la “deslleialtat i l’opacitat del PSOE”Compromís per Vila-real es mantindrà a l’oposició en la legislatura 2019-2023 per la “deslleialtat i l’opacitat del PSOE”

841

La formació aclareix que en cap moment ha rebut cap comunicació ni oferiment oficial per part del PSOE per a tornar a formar govern, malgrat les declaracions de l’alcalde en premsa. Entre les motivacions per a no asseure’s a negociar cap proposta, la presa de nombroses decisions de manera unilateral des del despatx d’Alcaldia i considera que el projecte que es va iniciar el 2011 s’ha desvirtuat per complet.

Actualitat Diària

Compromís per Vila-real fa saber que es mantindrà a l’oposició durant la legislatura 2019-2023. Donades les circumstàncies electorals, que atorguen novament la majoria absoluta al PSPV-PSOE, i després d’una reflexió profunda escoltant la militància, s’ha decidit que Compromís no tornarà a formar part de l’equip de govern, després de vuit anys consecutius. 

La formació aclareix que en cap moment ha rebut cap comunicació ni oferiment oficial per part del PSOE per a tornar a formar govern, malgrat les declaracions de l’alcalde, José Benlloch, en premsa.

No obstant això, des de Compromís s’agraeix el gest, tot i que des del col·lectiu sempre s’ha tingut clar el camí a seguir en cas que l’actual primer edil i el seu equip tornaren a revalidar la majoria absoluta. 

Es tracta d’una decisió meditada i motivada per diferents esdeveniments viscuts al llarg de l’última legislatura, que fan que la formació haja decidit respectar els resultats electorals i opte per continuar treballant per la ciutat, tot i que aquesta vegada des de l’oposició. 

Entre les motivacions per a no asseure’s a negociar cap proposta destaquen la deslleialtat i l’opacitat amb la qual s’ha treballat per part del PSPV-PSOE en els últims temps, amb la presa de nombroses decisions de manera unilateral des del despatx d’Alcaldia, com són la compra de solars o habitatges que en cap cas s’ha consultat amb el seu fins ara soci de govern. La signatura de diferents convenis sense el consens total de l’equip és un altre dels punts amb els quals no està d’acord la formació, sense oblidar l’esperonament de la dreta més rància amb una jura de bandera innecessària de la qual encara no s’ha conegut el cost, entre altres detalls com les constants difamacions que s’han abocat sobre Compromís en l’àmbit públic i privat, la qual cosa suposa una flagrant falta de respecte cap als seus regidors, els seus militants i els seus votants que ha resultat molt desagradable per als qui creuen en el projecte que impulsa Compromís a tot el País. 

La desconfiança que s’ha guanyat Benlloch a causa de la seua falta de transparència amb els seus socis demostra la por que ha tingut sempre a perdre el poder que ara li permet revalidar els seus resultats, a costa, en part del treball de l’equip de Compromís per Vila-real, una tasca humil i responsable que ha servit perquè Vila-real avance.

Per a la formació, que mai ha entrat a valorar els embolics interns d’altres partits, resulta significatiu comprovar que el lema dels socialistes ‘Vila-real primer’ es va desvirtuar a les poques hores de la nit electoral, quan van començar les bregues pels seients de la Diputació. De fet, dues setmanes després de les eleccions continuen esperant ordres dels seus superiors per a decidir amb qui es treballa en els pròxims anys. La política i els pactes no es fan en els despatxos, sinó a la ciutat a la qual un es deu i de manera coherent. O s’és d’esquerres, o de dretes, però no es pot estar en tots dos costats a canvi d’un grapat de vots. 

Compromís considera que el projecte que es va iniciar el 2011 s’ha desvirtuat per complet. Per aquest motiu, no continuarà sent ostatge de cap partit que necessita fitxar trànsfugues o que manté en el seu equip a persones amb interessos particulars i negocis vinculats amb l’Ajuntament. Així mateix, Compromís informa que si no ha trencat el pacte de govern abans de finalitzar la legislatura ha estat per ètica i per respecte, ja que es considera un equip seriós i prudent i perquè té un compromís amb els vila-realencs i el seu benestar, demostrant que sempre està amb les persones.

Així, reitera que veient que el PSPV no necessita del suport de Compromís per a governar, queda a les seues mans el futur de la ciutat. Per part de la formació, es continuarà treballant per a continuar fent de Vila-real una ciutat millor, plural i diversa, respectuosa, valencianista, feminista i ecologista, seguint els preceptes que marca la ideologia de les seues bases i, com sempre, amb la porta oberta a qualsevol ciutadà que ho necessite.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací