Compromís aposta per dotar d’un Centre de Dia a l’esclerosi múltiple a Castelló

248

Ignasi Garcia asegura: “Recolçarem que l’associació tinga un nou espai per a un millor servei, garantint el finançament del transport adaptat i la subvenció a l’IRPF”

Actualitat Diària

Compromís per Castelló reivindicarà que l’Associació d’Esclerosi Múltiple de Castelló (AEMC) faça realitat el seu Centre de Dia, necessari per a millorar el servei que l’ens dona als seus 175 usuaris. El candidat a l’alcaldia de Castelló, Ignasi Garcia, s’ha reunit aquest matí juntament amb la número 2 de la candidatura, Vera Bou; i el número 8, Benito Pérez, amb la presidenta de l’AEMC, Jessica Van Kerckhoven; la treballadora social Teresa Fortanet; i la responsable d’Administració i Recursos Humans, Rosa Torres, a la seu de la Ronda Vinatea.

Garcia ha destacat que “a Compromís volem seguit treballant per garantir que Castelló continue sent una ciutat de drets, serveis i oportunitats, i això passa també per atendre les necessitats del tercer sector”. L’alcaldable de Compromís ha assenyalat que “prioritzarem, com ja es va fer amb el Centre La Pineda per a les persones amb alzhéimer i ara amb el futur Centre de Pàrkinson, que els malalts d’esclerosi múltiple tinguen un Centre de Dia propi atés per professionals per cobrir les seves necessitats i millorar la seua qualitat de vida, igual que apostarem per garantir el finançament del transport adaptat a nivell provincial, establint col·laboracions interinstitucionals o mancomunades per millorar la vida d’aquestes persones i combatre el repte del despoblament a l’entorn rural; i perquè l’AEMC entre en les subvencions de l’IRPF de la Generalitat amb un epígraf específic per a les malalties neurodegenartives”. Tanmateix, s’ha refermat en la reivindicació de què “els crèdits de l’Institut Valencià de Finances a les entitats socials ha de ser al 0%“.

Per la seua part, des de l’Associació d’Esclerosi Múltiple, la seua treballadora social, Teresa Fortanet, ha sol·licitat el reconeixement del 33% de discapacitat per a les persones amb esclerosi, “un tema que ha estat durant anys sobre la taula, però que encara no s’ha solucionat, i que protegiria en l’àmbit laboral als pacients. Alhora, ha demanat reforç per al millorar el transport adaptat que porta a la seu de l’associació a Castelló a persones de mitja província, un guant que ha agafat el candidat per Castelló, que ha citat la importància de reforçar l’atenció primera i que tothom tinga les mateixes oportunitats, visca a la Salzadella, les Coves o la Vilavella o a Castelló. La presidenta de l’entitat social ha explicat que, actualment, están cofinanciat el servei a tres usuaris “sense ajudes”.

Davant la saturació actual del centre a nivell d’usuaris, la presidenta de l’AEMC ha destacat la necessitat de conveniar el treball de l’associació com a assignatura pendent amb l’Administració. A més, ha demanat la inclusió de les associacions com aquesta dins de l’epígraf de discapacitat i no de gent gran per accedir a les subvencions. I ha apuntat a la necessitat d’ampliar l’actual seu, per donar un millor i més ample servei als seus socis. Garcia ha ficat en valor la voluntat municipal de mantindre els recursos i ha apuntat la nova via de la Conselleria d’ampliar els seus convenis a quatre anys per dotar d’estabilitat a les propostes i als ens socials als que arriben.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací