Comprar un vehicle elèctric mai va ser tan fàcil i econòmic

458

Actualitat Diària

El vehicle elèctric avui dia ja és una realitat. Un de cada dos compradors té en la seva ment al vehicle elèctric per a quan prengui la decisió d’adquirir un nou vehicle. I això és així, afavorit pel desenvolupament de la electromovilidad en els últims mesos.

Des del punt de vista econòmic, el Govern Nacional i els diferents Governs Regionals han posat en funcionament plans d’incentiu que proporcionen al comprador un descompte de fins a 5.500 € en el cas d’un Nissan LEAF i de 8.000 € en el cas d’una furgoneta Nissan e-NV200.

Però és que a més, el vehicle elèctric ha entrat de ple en una modalitat que està estenent-se molt entre els clients, el rènting. De fet, en el cas de Nissan, a través de la seva opció de Personal Rènting, un ciutadà pot tenir un LEAF per 445 €/mes, despreocupant-se de qualsevol aspecte relacionat amb el vehicle com segur, manteniment, etc. Aquesta fórmula inclou la matriculació del vehicle, l’impost de circulació, cobertura tot risc, el manteniment i les reparacions en la Xarxa Nissan, vehicle de substitució, assistència en carretera 24 hores, gestió de multes, garantia estesa, pneumàtics, gestió de multes de trànsit, gestió d’ITV i servei d’Atenció al Client i Conductor 365 dies. Aquesta fórmula diferencial de Nissan trasllada tranquil·litat per al conductor i per a la família d’aquest, és més econòmic que la compra tradicional d’un vehicle i et dóna la possibilitat al final del contracte de canviar el vehicle sense paperassa ni gestions.

D’altra banda, la infraestructura de recàrrega per als vehicles elèctrics està en constant creixement. Nissan és l’única companyia automobilística que ha invertit en el desenvolupament públic i per a tothom de la càrrega per a vehicles elèctrics. De fet, Nissan al costat d’uns altres partners té a la disposició del gran públic més de 40 punts de proximitat repartits a les ciutats de Madrid, Barcelona, Saragossa, Toledo, Marbella. Aquests punts de càrrega de proximitat proporcionen a l’usuari del vehicle elèctric la tranquil·litat del subministrament elèctric o càrrega al seu vehicle mentre realitzar qualsevol altra activitat i aprofitar el temps que el seu vehicle està parat o estacionat. També és important la càrrega d’oportunitat en Centres Comercials, com els instal·lats en Moralitat Green i en l’aparcament de Sánchez Romero de Majadahonda (Madrid). D’aquesta manera, l’aprofitament del temps de descans dels vehicles elèctrics mentre els seus usuaris ocupen el seu temps d’oci en un centre comercial proporciona més oportunitats de càrrega als usuaris.

Però, Nissan també vol eliminar la idea que el vehicle elèctric sol és per al centre de les ciutats. Nissan, al costat de Easycharger ha desenvolupat al llarg de l’últim any més de 14 estacions de càrrega ràpida repartides per tota la geografia espanyola, que avui dia donen cobertura a més de 200.000 quilòmetres quadrats, o cosa que és el mateix, gairebé la meitat del territori nacional.

Avui, gràcies a l’autonomia que proporciona el vehicle elèctric més venut del món, el Nissan LEAF, juntament amb la infraestructura de llarg recorregut i de proximitat desenvolupada per Nissan és possible recórrer al complet les Comunitats Autònomes de Castella i Lleó, Catalunya, Galícia, País Basc, Madrid i Comunitat Valenciana, així com la província de Badajoz.

Respecte a l’autonomia dels vehicles elèctrics, està en contínua millora. El Nissan LEAF de 62 Kwh té una autonomia de més de 300 quilòmetres en cicle combinat, aproximant-se als 530 en cicle urbà, més que suficient, ja que, més del 80% dels viatges diaris que es realitzen són inferiors a 80 quilòmetres.

A més, el vehicle elèctric pot oferir solucions per a les seqüeles dels desastres naturals i proporciona un gran subministrament elèctric mitjançant una bateria mòbil per a les operacions de recuperació del subministrament elèctric. En definitiva, gràcies al LEAF es pot tenir energia quan i on es vulgui. Els desastres naturals són la principal causa dels talls elèctrics. Un informe de 2019 del Banc Mundial va descobrir que els desastres naturals i el canvi climàtic van causar el 37% dels talls del subministrament elèctric a Europa entre 2000 i 2017, així com el 44% dels talls elèctrics als Estats Units durant el mateix període. Quan es produeix un desastre, el temps que se sol trigar a restablir el subministrament elèctric sol ser d’entre 24 i 48 hores, en funció de la gravetat del mal. Durant aquest temps, es poden usar els vehicles elèctrics per a comptar amb un subministrament elèctric mòbil d’emergència i zero emissions. Al Japó, Nissan usa el LEAF per a proporcionar energia i transport d’emergència en cas de desastres naturals des de 2011.

Si s’usa com a estació elèctrica, el Nissan LEAF e+ d’última generació amb bateria de 62 kWh totalment carregada pot subministrar suficient electricitat per a una llar mitjana durant sis dies.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací