Arranquen les classes per a prop de 8.000 escolars d’educació infantil, primària i secundària a Vila-real 

1042

Actualitat Diària

Un total de 7.974 alumnes inicien aquesta setmana el curs escolar en els centres docents de Vila-real. En total, són 3.102 estudiants de secundària i 4.872 de primària i infantil, entre els quals es troben les aules de dos anys.

El regidor d’Educació, Eduardo Pérez, i la segona tinent d’alcalde i coordinadora general d’Alcaldia, Silvia Gómez, han donat la benvinguda als alumnes en l’obertura del curs escolar del col·legi Angelina Abad. Un curs que comença amb més places que alumnat nou, ja que de l’oferta de 565 places per als alumnes que comencen l’escolarització –on es troben els de tres anys i els de les aules de dos anys- s’han cobert un total de 510.

1er-dia-cole-10“Aquest any 2018-2019, cal destacar l’esforç de la Conselleria per a mantenir les plantilles a força de reduir en la pràctica les ràtios”, indica Pérez, qui afig l’esforç econòmic municipal. “S’ha duplicat el contracte de neteja i s’han realitzat més de 700 actuacions en els col·legis públics”, assegura.

D’altra banda, recorda la creació del nou hort escolar del col·legi Pius XII, les noves portes que milloren l’accés al Pintor Gimeno Baró i Angelina Abad i el nou ascensor de l’Escultor Ortells, a la qual cosa se suma l’aprovació de noves intervencions de millora, a través del programa Edificant, en els col·legis José Soriano, Concepció Arenal, Pasqual Nàcher i Escultor Ortells. Així mateix, l’edil ha informat que l’Ajuntament i la Conselleria estan treballant en la licitació de l’aulari del Carles Sarthou, on de moment la Conselleria ha instal·lat “noves i millors aules prefabricades per a garantir la comoditat dels més menuts durant aquest període”.
1er-dia-cole-13Pérez, que ha destacat la “normalitat” amb la qual s’han iniciat les classes, ha anunciat que per a aquest mes de setembre s’espera el decret de creació de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de la Plana Baixa, amb seu a Vila-real. “De moment, ja sabem que s’amplien els nivells, amb el C2 d’anglès i valencià, el B1.2. de francès i el B1 d’italià”, assenyala l’edil, que manifesta la seua satisfacció per la pròxima arribada.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací